Putne novosti

Od 01. jula/srpnja 2017., žuti telefoni za urgentne situacije više nisu u funkciji. To znači da vozači, u slučaju kvara ili saobraćajne nezgode, službe pomoć na cesti mogu kontaktirati isključivo putem svojih mobilnih telefona. 

Vozači već odavno koriste svoje mobitele za gorespomenutu namjenu, a zaključeno je i da je mnogo sigurnije stati iza bankine i koristiti sopstveni mobitel, nego pješačiti duž autoceste dok dođete do telefona za urgentne situacije.

Zbog svih ovih razloga, nadležne službe su, nakon savjetovanja sa ANWB-om odlučile da uklone telefone uz cestu, tako da 3300 ovakvih telefona u Nizozemskoj više nisu u funkciji, a očekuje se da će se u narednih nekoliko mjeseci izvršiti njihovo fizičko uklanjanje. To također znači da će u slučaju urgentnih situacija, svi korisnici cestovnog prometa za ostvarivanje kontakta sa ANWB-ovom službom pomoći na cesti morati koristiti svoje mobilne telefone.

Stoga se svi učesnici cestovnog saobraćaja/prometa savjetuju da prije vožnje uvijek napune svoje mobitele, te da u svom mobitelu imaju upisan broj službe pomoći na cesti ili izvrše preuzimanje adekvatne aplikacije svog kluba.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...