Aktuelno

U periodu od 26. do 28. juna 2019, a prema Pravilniku o organizaciji saobraćajno/prometno-obrazovnih takmičenja/natjecanja učenika osnovnih škola u BiH, održano je Završno takmičenje/natjecanje na kojem je učestvovalo deset takmičara/natjecatelja, 5 (pet) dječaka i 5 (pet) djevojčica najboljih pojedinaca sa 23. Finalnog takmičenja/natjecanja:    

Djevojčice:

 1. Mirna Okić - Srebrenik
 2. Amina Djedović  - Srebrenik
 3. Marijana Malinović-Brčko
 4. Mia Lađević - Brčko
 5. Franka Sabljo - Posušje

Dječaci:

 1. Nikola Ilić - Brčko
 2. Bakir Čunjalo - Visoko
 3. Mahir Mujagić- Brčko
 4. Elmir Husić- Brčko
 5. Amar Salkičić - Tuzla

Završno  takmičenje/natjecanje održano  je  u  Kladnju, a domaćin takmičenja/natjecanja bila je Osnovna škola “Kladanj”. Članovi ekipe ispred Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba bili su Mersiha Imširović i Silma Sultanić.

U okviru Završnog takmičenja/natjecanja najbolje plasirani dječaci i djevojčice dodatno su testirani iz:   

 1. Teorijskog poznavanja pravila u saobraćaju/prometu
 2. Praktičnog poznavanja pravila u saobraćaju/prometu
 3. Spretnosti vožnje na poligonu, i
 4. Opšte kulture

 Na osnovu pokazanih rezultata odabrana su dva dječaka i dvije djevojčice koji će biti dio reprezentacije BIHAMK-a i predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na 34. FIA Europskom takmičenju/natjecanju koje će se ove godine održati u Ženevi (Švicarska) u periodu od 12. do 15. septembra 2019.godine:

    1. Djedović Amina

    2. Marijana Malinović

    3. Amar Salkičić

    4. Nikola Ilić

 

 

 

 

 

 

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

 • Nedjelja
 • Ponedjeljak
 • Utorak
loading ...
Zatvori X
}