Aktuelno

Kada se govori o brzini kretanja vozila i njenom uticaju na sigurnost u saobraćaju uglavnom je to vezano za prekoračenje dozvoljene brzine kretanja. Međutim, i spora vožnja predstavlja problem i može uzrokovati niz transportnih problema i opasnosti po cestovnu sigurnost. U cilju preventivnog djelovanja i podizanja svijesti vozača o sporoj vožnji Bosanskohercegovački auto-moto klub u periodu od 24. februara/veljače do 30. marta/ožujka 2020. godine realizuje kampanju ''I spora vožnja ugrožava živote''. 

Kampanja je usmjerena ka povećanju svijesti vozača o uticaju spore vožnje na sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju. Najčešću smetnju u normalnom odvijanju saobraćaja uzrokuju vozači teretnih vozila i autobusa, koji voze pod teretom, a posebno na nepreglednim dvosmjernim saobraćajnim pravcima sa većim uzbrdicama, nizbrdicama i zavojima.

Prilikom realizacije kampanje ostvarena je saradnja sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će biti zaduženi za zaustavljanje i kontrolu vozila, kao i podsjećanje na zakonsku obavezu koja se odnosi na omogućavanje normalnog odvijanja saobraćaja. Obzirom da je kampanja preventivnog karaktera, policija u ovom slučaju neće poduzimati represivne mjere. Također, predviđena je i podjela informativno-edukativnog materijala.

16.03.2020. god. -  NOVA INFORMACIJA:  Zbog odluke MUP TK-a i preporuke koju je dao Krizni štab FBiH, odgađa se realizacija kampanje "I spora vožnja ugrožava život" koja je trebala biti realizovana na području ovog kantona od 17.- 22.03.2020.god.

LOKACIJE NA KOJIMA ĆE SE REALIZOVATI KAMPANJA

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...