Aktuelno

KAMPANJA "SIGURAN PUT DO ŠKOLE"

Svake 3 minute na cestama širom svijeta smrtno strada jedno dijete. Svake godine na cestama širom Europe smrtno strada više od 800 djece uzrasta do 15 godina, dok ih oko 100.000 bude teško povrijeđeno. Tokom protekle godine u našoj zemlji smrtno je stradalo 18 djece, dok ih je oko 200 pretrpilo teške tjelesne povrede. 

Bilo da su biciklisti ili pješaci djeca su jedna od najranjivijih skupina učesnika u saobraćaju. Iz toga razloga Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK želi posebnu pažnju usmjeriti na edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju i njihovo ponašanje u svim segmentima saobraćaja.

Uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije (FIA) i JP Ceste FBIH, BIHAMK 17. oktobra 2016. godine započinje sa realizacijom kampanje "Siguran put do škole" u okviru koje će promovisati i globalnu kampanju "#Stay Bright" - "Budi vidljiv" koja je dio UN Globalne kampanje "#Save kids lives" .

Kampanja obuhvata niz aktivnosti namjenjenih populaciji školske djece uzrasta od 6-10 godina:
- Kratka predavanja sa prezentacijom i video spotovima o sigurnom kretanju u saobraćaju
- Podjela informativno-edukativnih bojanki i reflektirajućih narukvica
- Radionica " Budi vidljiv" u okviru koje će djeca reflektirajućim trakama ukrašavati svoje ruksake

Cilj kampanje je upoznati i educirati što veći broj učenika i mladih pravilnom ponašanju u saobraćaju, s posebnim akcentom na njihovu vidljivost.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti