Aktuelno

Posebna pogodnost za roditelje!

Ako putujete sa djetetom, jedan od važnijih elemenata za sigurnu vožnju je dječija autosjedalica primjerena godinama i konstituciji.

Upravo zbog toga BIHAMK, uz pomoć Austrijskog auto-touring kluba (ÖAMTC), svojim članovima besplatno iznajmljuje autosjedalice na korištenje!

  • Zašto su autosjedalice važne?

Pravilno postavljena i uređena po EU standardima, autosjedalica smanjuje negativni utjecaj usporenja pri sudaru, a stvara uslove za lakše podnošenje sudara.

  • Koje autosjedalice iznajmljujemo?

Samo one odobrene od strane standarda UN-ECE propis 44/04 ili direktivom 77/541/EEC, jer su one testirane i odobrene autosjedalice za adekvatno pružanje zaštite prilikom sudara ili naglog kočenja.

Cilj ove aktivnosti je poboljšanje cestovne sigurnosti djece, najranjivijih učesnika u saobraćaju.

  • Uslovi za dobijanje autosjedalice:
  1. Roditelj mora da bude aktivni član BIHAMK-a
  2. Sjedalice su od 0-12 mjeseci, tako da samim tim i dijete mora da bude mlađe od 1 godine
  3. Mora se priložiti kopija rodnog lista djeteta
  4. Kopija članske kartice BIHAMK-a
  5. Roditelj potpisuje ugovor o preuzimanju sjedalice, pri preuzimanju iste
  6. Sjedalice se dijele u BIHAMK klubovima u BiH
  7. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 033/222-210


*Posudba sjedalica traje do isteka zaliha.

Veća sigurnost djece u saobraćaju i ušteda novca članovima!

Vrijedi biti član!

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti