Aktuelno

FIA GENERALNA SKUPŠTINA 2017

Centralni godišnji skup na polju međunarodne saradnje „FIA Generalna skupština 2017“ održana je u petak 08. decembra/prosinca u glavnom gradu Francuske i sjedištu Međunarodne automobilističke federacije – Parizu. Ovogodišnja, izborna FIA Generalna kupština okupila je impresivan broj od preko 350 delegata iz klubova-članica iz svih dijelova svijeta, među kojima je bila i zvanična delegacija BIHAMK-a. 

Kao najznačajniji sadržaji izuzetno bogatog radnog sadržaja koji je prethodio FIA Generalnoj skupštini ističu se: Godišnji sastanak FIA COFO-a, Vandredna skupština FIA Regije I, Godišnja skupština AIT-a, te Godišnji sastanak FIA Fondacije. Sa aspekta BIHAMK-a posebno je važno istaći uspješno održavanje Sastanka FIA COFO-a (klubovi Centralne i Istočne Evrope) pod dopredsjedateljstvom BIHAMK-ovog predstavnika Rasima Kadica. Ovaj sastanak je poslužio i kao idealan forum za promociju realizacije dva kapitalna BIHAMK-ova projekta: Spasilačkog lista i Uvođenja SMART članskih iskaznica. Tokom Vandredne plenarne skupštine FIA Regije I za novog Predsjednika ove najbrojnije i najmoćnije FIA Regije izabran je predstavnik danskog FDM-a, g. Thomas Moller Thomsen koji je na ovoj poziciji zamijenio g. Thierryija Willemarcka kojeg je FIA Generalna skupština imenovala na mjesto zamjenika FIA predsjednika za mobilnost.

FIA Generalna skupština koja je održana po unaprijed utvrđenom dnevnom redu kao izraz priznanja njegovom dosadašnjem izuzetno uspješnom radu, potvrdila je naredni četverogodišnji mandat FIA predsjednika Jeana Todta, a prisutni delegati su među predloženim kandidatima izvršili izbor članova Svjetskog vijeća automobilsku mobilnost i turizam, Svjetskog vijeća za autosport, Nadzornog odbora, Međunarodne Historijske komisije, Međunarodnog tribunala i Apelacionog suda, te ostalih upravnih tijela Međunarodne automobilstičke federacije. Kao i prethodnih nekoliko godina, nakon Generalne skupštine u historijskom kompleksu dvorca Versailles, održana je ceremonije dodjele FIA nagrada za 2017.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti