Aktuelno

REALIZACIJA PREDKVALIFIKACIJSKOG TAKMIČENJA

U periodu od 28. do 30. juna 2017., a prema Pravilniku o organizaciji saobraćajno-obrazovnih takmičenja učenika osnovnih škola u BiH, održano je Predkvalifikacijsko takmičenje na kojem je učestvovalo deset takmičara, 5 (pet) dječaka i 5 (pet) djevojčica najboljih pojedinaca sa 21. Finalnog takmičenja:

1. Amra Muratović -Srebrenik
2. Lamija Cero - Konjic
3. Elma Tursunović - Brčko
4. Ilma Kadrić - Sarajevo
5. Tanja Šupica - Brčko (* zamjena za djevojčicu koja je odustala)


1. Eldin Sultić - Konjic
2. Armin Bijelić - Lukavac
3. Aldin Alikadić - Kladanj
4. Eldin Ratković - Ilidža
5. Sejdo Huremović - Brčko

Predkvalifikacijsko takmičenje održano je u "Školi u prirodi" - Šabići, Bjelašnica.
Članovi ekipe ispred Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba bili su Mersiha Imširović i Edo Memišević.


U okviru Predkvalifikacijskog takmičenja najbolje plasirani dječaci i djevojčice dodatno su testirani iz:

a. Teorijskog poznavanja pravila u saobraćaju/prometu
b. Praktičnog poznavanja pravila u saobraćaju/prometu
c. Spretnosti vožnje na poligonu i
d. Opšte kultura

Na osnovu pokazanih rezultata odabrana su tri dječaka i tri djevojčice koji su se dalje plasirali u Kvalifikaciono takmičenje, odnosno koji će biti pozvani na pripreme za 32. FIA europsko takmičenje:

1. Amra Muratović - Srebrenik
2. Lamija Cero - Konjic
3. Elma Tursunović - Brčko

4. Eldin Sultić - Konjic
5. Armin Bijelić - Lukavac
6. Eldin Ratković - Ilidža

_________

*Prema Pravilniku ukoliko neko od takmičara odustane ili na bilo koji drugi način bude spriječen da učestvuje u Predkvalifikacijskom takmičenju BIHAMK će odrediti zamjenskog takmičara, koji je shodno pregledu rezultata ostvario najbolje rezultate od preostalih takmičara na Finalnom takmičenju, ali nije uspio da ostvari direktno pravo učešća u Predkvalifikacijskom takmičenju.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti