Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

U augustu skoro 22.000 poziva

Prvi tekst u novoj rubrici je o augustu 2022. godine. Pročitajte više u nastavku.

Autor: Bisera Hašimbegović

Poštovane građanke i građani, drage čitateljice i čitatelji našeg magazina, od mjeseca septembra uvodimo novu rubriku „Protekli mjesec u BIHAMK-u”, koju potpisuje i za koju podatke prikuplja naša Bisera Hašimbegović, koja vas više od 20 godina redovno obavještava o svim važnim informacijama kada je riječ o stanju na putevima i graničnim prijelazima. 

U proteklom mjesecu, koji je tradicionalno mjesec putovanja i odmora, svi pokazatelji ukazuju na izuzetno povećan promet i broj vozila na cestama: 

  • Služba Pomoć na cesti imala je čak 4.543 intevencije, od toga 2.529 intervencija prijevoza vozila (od čega 67 u inostranstvu za naše članove i 157 za strane državljane u Bosni i Hercegovini) i 1.914 intervencija pomoći na cesti (od čega 60 u inostranstvu za naše članove i 78 za strane državljane u Bosni i Hercegovini)

  • Na poznati BIHAMK-ov broj telefona 12 82 koji je u svakom trenutku dostupan zaprimljeno je čak 21.754 poziva ili prosječno preko sedam stotina poziva svakoga dana!

  • Naš Informativni centar je odgovorio na 3.034 direktna telefonska upita, kao i na više od 250 upita pristiglih putem e-maila ili BIHAMK-ovih društvenih mreža

  • Informativni centar BIHAMK-a je tokom augusta poslao 11.949 izvješataja o stanju na cestama medijima i ostalim organizacijama sa kojima sarađuje. Od toga je 10.740 poslano u pisanoj formi, a 1.209 izvještaja u direktnim javljanjima medijima.

Kolegice i kolege iz Sektora za preventivu i obrazovanje za jesen najavljuju puno novih kampanja i akcija. U nastavku samo neki od njih: takmičenje ''Najbolji mladi vozač'', COFO Road Safety Meeting u Varšavi, Evropsko saobraćajno-obrazovno takmičenje, Test zimskih pneumatika, Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača koje će se održati u Madridu i Okrugli sto na temu sigurnosti vozača električnih vozila.

BIHAMK

Povezane novosti

U novembru skoro 15.000 poziva

U novembru skoro 15.000 poziva

Zima polako pokazuje svoje zube. Krenuli su jutarnji minusi, prve pahulje, poledica na kolovozu. Bližimo se kraju godine... evo kako je prošao novembar u BIHAMK-u. Tekst potpisuje naša Bisera Hašimbegović.

Možda bi vas zanimalo