Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

UPOZNAJTE BIHAMK: Silma Muminović – Sektor za preventivu i obrazovanje

Znate li da BIHAMK ima Sektor za preventivu i obrazovanje, koji provodi niz saobraćajno-preventivnih aktivnosti, kampanja i edukacija? Upoznajte se sa radom ovog Sektora kroz predstavljanje naše uposlenice Silme Muminović.

Autor: BIHAMK

Nakon predstavljanja našeg uposlenika Armina Hormana, predstavljamo Silmu Muminović.

Svoj radni vijek u BIHAMK-u započela je prije šest godina, nakon završenog Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, gdje je stekla zvanje Magistar - diplomirani inžinjer saobraćaja i komunikacija. U Sektoru za preventivu i obrazovanje učestvuje u pripremi i realizaciji projekata u cilju poboljšanja sigurnosti u cestovnom saobraćaju u Bosni i Hercegovini. Porijeklom je iz lijepog i vedrog Konjica.

Dobre i loše strane posla koji obavlja

Kaže da je najljepša stvar u poslu koji obavlja rad na terenu i to što je kroz sve realizovane projekte, zajedno sa kolegicama i kolegama, posjetila veliki broj mjesta u Bosni i Hercegovini. Loša strana su izvještaji o broju poginulih i povrijeđenih osoba u saobraćajnim nesrećama. 

Projekti na koje je ponosna

Iako su joj, kako i sama kaže, svi projekti na kojima je radila dragi i sve smatra jednako važnim, kao majka jednog dječaka izdvojila bi projekat "Sigurno vezani u vozilu", koji se odnosi na povećanje svijesti roditelja o vezanju djece u autosjedalicama. Pored toga, spomenula je i takmičenje "Najbolji mladi vozač" za mlade vozače, koji je prvi takav projekat u Bosni i Hercegovini. Dvoje najbolje plasiranih sa državnog prvenstva će se plasirati na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati 8. i 9. oktobra 2022. godine u Madridu (Španija). Više o tom, ali i drugim projektima, poslušajte u videu.

Do najave novih projekata, upoznajte našu Silmu Muminović:

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo