Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

Protekli mjesec u BIHAMK-u: januar, 2023. godina

Nakon decembarskih visokih temperatura za to doba godine, u januaru smo imali i prvi ozbiljniji snijeg ove zime, kao i nešto hladnije noći i jutra. Evo šta su radile vrijedne ekipe BIHAMK-a...

Autor: Bisera Hašimbegović
BIHAMK januar 2023.

Iza nas je januar, za mnoge najduži mjesec u godini. Mjesec u kojem rezimiramo učinjeno u prošloj godini i pravimo planove za ovu godinu.

Nakon decembarskih visokih temperatura za to doba godine, u januaru smo imali i prvi ozbiljniji snijeg ove zime, kao i nešto hladnije noći i jutra. Vrijedne ekipe BIHAMK-a su se i tokom januara trudile da obave sve svoje zadatke, kako bi svi oni kojima su trebale naše usluge na vrijeme bili opsluženi. Nastavit ćemo i u ovoj godini biti vaš vjerni prijatelj tokom putovanja.

U januaru je naš Informativni centar poslao 13.070 izvješataja o stanju na cestama medijima i ostalim organizacijama sa kojima sarađuje. Od toga je 11.762 poslano u pisanoj formi, a 1.308 izvještaja u direktnim javljanjima medijima.

Na web stranici BIHAMK-a, audio izvještaj je snimljen 159 puta.

Naš dobro poznati broj telefona 1282 tokom januara primio je 16.718 poziva.

Tokom proteklog mjeseca, realizovali smo ukupno 4.029 intervencija pomoći na cesti koje su podrazumijevale usluge tehničke pomoći na cesti, prevoza vozila i medicinskog transporta, kao i prateće usluge: organizacija zamjenskog vozila, te usluge organizacije smještaja i povratka kući iz inostranstva.

Ono što je bitno napomenuti jeste da je kod intervencija tehničke pomoći na cesti u više od 77% slučajeva kvar uspješno otklonjen pa su motorizovani građani nastavili sa svojim putovanjem.

Kolege iz Sektora za preventivu, obrazovanje i inovativnost su u januaru prikupljali statističke podatake o registrovanim vozilima i saobraćajnim nezgodama za prošlu godinu, a planirali su i aktivnosti za ovu godinu. Bit će tu mnogo novih projekata, a nastavit će se sa kampanjama i projektima započetim u 2022. godini!

BIHAMK

Povezane novosti

U novembru skoro 15.000 poziva

U novembru skoro 15.000 poziva

Zima polako pokazuje svoje zube. Krenuli su jutarnji minusi, prve pahulje, poledica na kolovozu. Bližimo se kraju godine... evo kako je prošao novembar u BIHAMK-u. Tekst potpisuje naša Bisera Hašimbegović.

Možda bi vas zanimalo