Članak top banner 970x90
Priče sa terena

UPOZNAJTE BIHAMK: Armin Horman – vozač kamiona

U narednom periodu predstavit ćemo uposlenike BIHAMK-a. Za početak - upoznajte Armina Hormana, koji je 2021. godine izabran za najboljeg vozača.

Autor: BIHAMK

Iza svih intervencija (kojih je samo u prošloj godini bilo 24.544, ne računajući 30.993 prevezenih vozila), pruženih informacija, primljenih poziva, takmičenja i edukacija za više od 20.000 mladih širom Bosne i Hercegovine stoje ljudi, naše uposlenice i uposlenici. U narednom periodu ćemo ih predstaviti.

Upoznajte Armina Hormana

Proveli smo radni dan sa Arminom Hormanom, koji je uposlenik BIHAMK-a gotovo pet godina. Ljubav prema ovom prevoznom sredstvu gaji od malena, a za prošlu, 2021. godinu Armin je proglašen vozačem godine u BIHAMK-u.

Dugo radio kao vozač kamiona i mnogo vremena provodio na putu, daleko od kuće 

Na putu do mjesta utovara vozila, Armin je podijelio s nama detalje iz privatnog života. Kaže da je dugo radio kao vozač kamiona i mnogo vremena provodio na putu, daleko od kuće. Ali, kada je postao otac, promijenili su se i prioriteti, pa je Armin odlučio, posao koji voli obavljati ipak nedaleko od doma i kćerke, u porodici BIHAMK-a.

Dobre i loše strane posla iz njegovog ugla

Kaže da ga, kao i ostale kolege u BIHAMK-u, čini sretnim svaka intervencija koja se uspješno završi. A, loša strana su saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Radni dan vozača kamiona u BIHAMK-u

S obzirom na to da smo se Arminu pridružili nakon završene intervencije koju je obavljao prije našeg dolaska, imali smo priliku čuti njegov razgovor sa kolegama iz Dispečerskog centra, koje obavještava o završenom prijevozu vozila, ali i dodjeljivanju novog zadatka koji Armin s osmijehom obavlja.

Kako izgleda jedna intervencija od momenta utovara do momenta istovara vozila u kvaru pogledajte u videu:

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo