Članak top banner 970x90
Članske pogodnosti

Besplatne autosjedalice za članove BIHAMK-a

Istraživanja pokazuju da većina ljudi – preko 80% - ne prevozi svoju djecu u vozilu na siguran način. Vozači najčešće ne postave autosjedalicu ispravno ili u njoj ne vežu djecu na ispravan način.

Autor: BIHAMK

Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila uspravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici.

Pravilnim korištenjem sigurnosnih autosjedalica može se izbjeći 90% povreda. Zato, prevozite vašu djecu pravilno vezanu u autosjedalicama i na najkraćim putovanjima.

BIHAMK nagrađuje lojalnost svojih članova

Kao i prethodnih godina, BIHAMK nastavlja svojim članovima davati na posudbu dječije autosjedalice. Cilj ove akcije je poboljšanje cestovne sigurnosti najranjivijih učesnika u saobraćaju u Bosni i Hercegovini.

Adi Mesihović, dugogodišnji je član BIHAMK-a i preuzeo je na korištenje autosjedalicu u poslovnici BIHAMK Skenderija, jer svoje dijete želi prevoziti u sigurnoj autosjedalici.

Članovi koji žele posuditi autosjedalicu mogu posjetiti naše poslovnice i klubove i preuzeti je, uz članski broj i rodni list djeteta pri preuzimanju autosjedalice. S obzirom da raspolažemo autosjedalicama koje su namijenjene za djecu od 0-13 kg, napomijnemo da dijete ne može biti starije od jedne godine.

Svi članovi koji dobiju sjedalice dužni su i potpisati Izjavu o posudbi koja će biti dostavljena skupa sa sjedalicom.

Uslovi za dobijanje autosjedalice:

  • Roditelj mora da bude aktivni član BIHAMK-a;
  • Kopija rodnog lista djeteta;
  • Kopija članske kartice BIHAMK-a.

Sve dodatne informacije možete dobiti na mail clanstvo@bihamk.ba ili se obratiti u vama najbliži auto-moto klub.

Posudba autosjedalica traje do isteka zaliha.

Ukoliko još uvijek niste član BIHAMK-a, možete se učlaniti ovdje!

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo