Članak top banner 970x90
Vijesti

Zadnjih 1000 kopija Kije Stinger

Proizvodnja Kije Stingera završit će za samo nekoliko mjeseci, a korejski proizvođač automobila za kraj lansira 1000 kopija ove sportske limuzine u ograničenoj seriji Tribute Edition.

Autor: BIHAMK

Kia je već objavila da se oprašta od Stingera, koji nije donio očekivanu popularnost i prodaju, ali je bio vrijedni bilder imidža sve zapaženije korejske marke. Nasljednik koji treba biti lider i perjanica marke postaje električni EV6, budući da trend s elektrifikacijom jednostavno postaje dominantan, a i segment limuzina odavno je postao omča oko vrata proizvođača.

Zadnje izdanje sportskog sedana od 4,83m dužine i karakteristične sportske siluete s kojim će se okončati proizvodnja nazvano je Kia Stinger Tribute Edition. Uz nekoliko dorada u čast zadnjoj seriji dodato je nekoliko noviteta iznutra i izvana kao što su kožne presvlake Terracotta Brown, posebna metalik boja, kočione čeljusti Brembo, 19-colne alu felge, ukrasi s efektom karbona itd.

Pod ''haubom'' ostaje twin-turbo 3,3-litreni V6 motor, što je ujedno najsnažnija motorizacija ovog neobičnog sedana. Šestak s dva turbo punjača snagu od 370 KS i 510 Nm obrtnog momenta prenosi preko automatskog mjenjača s osam stepeni prenosa. Sistem pogona na sve točkove je standard, ali još uvijek nepotvrđen za ''odjavnu'' ediciju.

Aktuelni Stinger 3.3 T-GDI AWD prodaje se u EU po cijeni od 52.990 eura.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo