Članak top banner 970x90
Vijesti

Zadnjih 1000 kopija Kije Stinger

Proizvodnja Kije Stingera završit će za samo nekoliko mjeseci, a korejski proizvođač automobila za kraj lansira 1000 kopija ove sportske limuzine u ograničenoj seriji Tribute Edition.

Autor: BIHAMK

Kia je već objavila da se oprašta od Stingera, koji nije donio očekivanu popularnost i prodaju, ali je bio vrijedni bilder imidža sve zapaženije korejske marke. Nasljednik koji treba biti lider i perjanica marke postaje električni EV6, budući da trend s elektrifikacijom jednostavno postaje dominantan, a i segment limuzina odavno je postao omča oko vrata proizvođača.

Zadnje izdanje sportskog sedana od 4,83m dužine i karakteristične sportske siluete s kojim će se okončati proizvodnja nazvano je Kia Stinger Tribute Edition. Uz nekoliko dorada u čast zadnjoj seriji dodato je nekoliko noviteta iznutra i izvana kao što su kožne presvlake Terracotta Brown, posebna metalik boja, kočione čeljusti Brembo, 19-colne alu felge, ukrasi s efektom karbona itd.

Pod ''haubom'' ostaje twin-turbo 3,3-litreni V6 motor, što je ujedno najsnažnija motorizacija ovog neobičnog sedana. Šestak s dva turbo punjača snagu od 370 KS i 510 Nm obrtnog momenta prenosi preko automatskog mjenjača s osam stepeni prenosa. Sistem pogona na sve točkove je standard, ali još uvijek nepotvrđen za ''odjavnu'' ediciju.

Aktuelni Stinger 3.3 T-GDI AWD prodaje se u EU po cijeni od 52.990 eura.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo