Članak top banner 970x90
Vijesti

VW Bus Festival 2023

Tradicionalni VW Bus Festival ove godine je privukao više od 6.000 Bullija svih oblika, veličina i boja. Pored starih modela festival je obilježila premijera električnog ID. Buzz modela sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Autor: BIHAMK

Ovo je najveći festival Volkswagen Bulli kombi modela, a ove godine ga je posjetilo više od 12.000 zaljubljenika koji su dovezli preko 6.000 raznoraznih Volkswagen kampera i buseva. Sajam se održao na poznatom Hanoverskom sajmištu koji je prošlog vikenda bio centar univerzuma za VW Bulli fanove iz preko 35 zemalja. Entuzijazam prema VW Bulliju je internacionalni fenomen koji kroz više generacija promoviše slobodu i pozitivne vibracije, još od 1960-ih.

Festival je otvoren konvojem od 75 kampera svih 7 generacija VW Transporter modela, koji se provezao kroz Hanover od fabrike do festivalske lokacije. Konvoj je predvodio CEO Volkswagen NFZ, Carsten Intra u T1 Samba bus-u proizvedenom 1963. model poznat po 23 prozora. ''Bulli je oduvijek predstavljao slobodu i nezavisnost.'', rekao je Intra. ''Naša kompanija već 70 godina proslavlja i promoviše ovaj poseban način života sa našim Volkswagen kamperima. Ovdje smo ih okupili sve, od najstarijih T1 do najnovijeg, potpuno električnog ID. Buzz koji nosi isti genetski kod.''

Festival je obilježila i premijera ID. Buzz varijante sa dugim osovinskim razmakom, koji će u putničkoj verziji imati konfiguracije do 7 sjedišta, značajno unaprijeđenu praktičnost i veću bateriju koja će kod ove verzije imati kapacitet od 85 kWh.

BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo