Članak top banner 970x90
Vijesti

Rhino Racing RR01 je "uradi sam" superauto sa V10 motorom iz Audija R8

Kako za malo novaca doći do superautomobila? Kompanija iz Litvanije - Rhino Racing, nudi superauto koji možete sami sastaviti. Ime mu je RR01 i može biti opremljen moćnim V10 motorom iz Audija R8.

Autor: BIHAMK

Ako imate barem 25.000 eura viška i želite legalan ulični superauto, ali razvijen za trke, onda bi bilo dobro da pogledate ponudu Rhino Racinga. Riječ je o litvanskoj kompaniji koja nudi ovaj zanimljivi automobil koji nosi naziv RR01. Riječ je o kit automobilu, koji je razvijen na takav način da ga možete sami sastaviti.

Osnovna verzija cjenovno počinje od 25.000 eura i ima aluminijski monokok, zaštitni kavez, karoseriju od stakloplastike, podesivi ovjes i upravljač s integrisanim 4,3-inčnim ekranom. Postoji i verzija koja košta 27.500 eura i koja dodatno ima polikarbonatne prozore, 19-inčne felge, trkaće gume, AP Racing kočnice, sigurnosne pojaseve u 6 tačaka i 7-inčni ekran multimedijskog sistema.

Motor se kupuje zasebno i košta više od samog automobila - 37.500 eura. No, mora se reći da taj iznos dobivate moćni 5,2-litreni V10 stroj, preuzet iz Audija R8. Takođe, agregat je potpuno obnovljen i dolazi sa sekvencijalnim mjenjačem, ECU-om i diferencijalom s ograničenim proklizavanjem podesešnim za stazu.

Prema specifikaciji, RR01 razvija 487 KS, a snaga i moment se šalju na zadnju osovinu. Sve komponente potrebne za montažu mogle bi biti isporučene u ljeto 2024. Tada bi prvi primjerci već mogli rolati po stazama.

BIHAMK

Povezane novosti

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Opel je prije nekoliko sedmica objavio prve slike nove Frontere, sad je red došao da ovaj prostrani i udobni kompaktni SUV za ljubitelje prirode i porodice ima svoju svjetsku premijeru. Očekivana osnovna cijena bi trebala biti oko 24.000 eura.

Možda bi vas zanimalo