Članak top banner 970x90
Vijesti

Počinje isporuka prvih Fordova Transit Courier i Tourneo Courier proizvedenih u Rumuniji

Evropska filijala američkog proizvođača automobila najavljuje početak isporuka prvih jedinica Transit Courier i Tourneo Courier, proizvedenih u tvornici Ford Otosan u Craiovi. Prvi primjerci su već spremni za isporuku kupcima u Evropi i Turskoj.

Autor: BIHAMK

Ford Otosan započeo je proizvodnju nove linije Couriera u oktobru, u rumunskoj tvornici u Craiovi. Početku proizvodnje je prethodila priprema tvornice za ovaj model uz investiciju od skoro 100 miliona eura.

Predstavnici Forda su objavili da su prvi primjerci modela Transit Courier i Tourneo Courier, proizvedeni u rumunskoj tvornici, već spremni za isporuku kupcima širom Evrope, uključujući i Tursku. Kamioni natovareni ovim modelima, uključujući i crossover Puma, koja se takođe sklapa u Rumuniji i koja je već određeno vrijeme Fordov najprodavaniji model, krenuli su ka krajnjim destinacijama.

Ovom prilikom, Ford Rumunija je pozvao svoje prve kupce Transit Couriera u tvornicu u Craiovi da vide kako se Fordovi modeli proizvode u ovoj istočnoevropskoj zemlji. Naime, Fordova tvornica u Rumuniji postoji od 2008. godine.

I Transit Courier i Tourneo Courier već od sljedeće godine će se nuditi isključivo kao električne verzije. Oni će se također proizvoditi u Craiovi.

BIHAMK

Povezane novosti

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Audi je zvanično predstavio novu generaciju modela A5, koja sada postaje direktni nasljednik starog A4. Novi A5 nudi tri motora, uključujući i dizel koji integriše blagu hibridnu tehnologiju. Ipak, najprimamljivija verzija bit će S5 sa V6 motorom i 367 KS.

Možda bi vas zanimalo