Članak top banner 970x90
Vijesti

Počinje isporuka prvih Fordova Transit Courier i Tourneo Courier proizvedenih u Rumuniji

Evropska filijala američkog proizvođača automobila najavljuje početak isporuka prvih jedinica Transit Courier i Tourneo Courier, proizvedenih u tvornici Ford Otosan u Craiovi. Prvi primjerci su već spremni za isporuku kupcima u Evropi i Turskoj.

Autor: BIHAMK

Ford Otosan započeo je proizvodnju nove linije Couriera u oktobru, u rumunskoj tvornici u Craiovi. Početku proizvodnje je prethodila priprema tvornice za ovaj model uz investiciju od skoro 100 miliona eura.

Predstavnici Forda su objavili da su prvi primjerci modela Transit Courier i Tourneo Courier, proizvedeni u rumunskoj tvornici, već spremni za isporuku kupcima širom Evrope, uključujući i Tursku. Kamioni natovareni ovim modelima, uključujući i crossover Puma, koja se takođe sklapa u Rumuniji i koja je već određeno vrijeme Fordov najprodavaniji model, krenuli su ka krajnjim destinacijama.

Ovom prilikom, Ford Rumunija je pozvao svoje prve kupce Transit Couriera u tvornicu u Craiovi da vide kako se Fordovi modeli proizvode u ovoj istočnoevropskoj zemlji. Naime, Fordova tvornica u Rumuniji postoji od 2008. godine.

I Transit Courier i Tourneo Courier već od sljedeće godine će se nuditi isključivo kao električne verzije. Oni će se također proizvoditi u Craiovi.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo