Članak top banner 970x90
Vijesti

Osvježeni Volkswagen Golf 8 ušao u proizvodnju u tvornici u Wolfsburgu

Volkswagen saopštava da je novi Golf facelift ušao na montažnu traku fabrike u Wolfsburgu. Prvi primjerak je već izašao sa proizvodne linije, a sada kreće desant na Evropu gdje se njemački kompakt ponovo vratio u sami vrh prodaje početkom ove godine.

Autor: BIHAMK

Od 1974. godine, njemački proizvođač automobila isporučio je više od 37 miliona Golfova. Više od polovine njih sastavljeno je u glavnoj fabrici u Wolfsburgu. Golf je najprodavaniji Volswagen model svih vremena.

Sada, skoro 50 godina nakon lansiranja Golfa prve generacije, Volkswagen najavljuje ulazak u proizvodnju novog i ujedno osvježenog Golfa 8 u fabrici u Wolfsburgu, popularno označenog kao Golf 8,5. Prvi Golf 8 facelift koji je napustio proizvodnu traku je Golf Style, obojen u Anemone Blue metalik vanjsku boju.

Najpopularniji kompakt, po kojem je cijela klasa u Evropi dobila naziv, opet je tražen na evropskom tržištu. Pored toga što je daleko najprodavaniji Volkswagen model, Golf je najprodavaniji automobil u C segmentu u Evropi i istovremeno drugi najtraženiji auto na Starom kontinetu unatoč promjeni trenda i ogromne potražnje za SUV vozilima. 

Početkom godine Volkswagen je osvježio svoj bestseler model. Lista novih karakteristika uključuje revidirane farove, osvijetljeni prednji logo, novodizajnirana zadnja svjetla, poboljšani multimedijalni sistem i dvije plug-in hibridne verzije koje mogu preći preko 100 kilometara u čisto električnom načinu rada. Takođe, osnovni model više nije trocilindarski 1.0 TSI sa 110 KS, već četverocilindarski 1.5 TSI sa 115 konja. Dizeli takođe ostaju u ponudi.

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo