Članak top banner 970x90
Vijesti

Osvježeni Volkswagen Golf 8 ušao u proizvodnju u tvornici u Wolfsburgu

Volkswagen saopštava da je novi Golf facelift ušao na montažnu traku fabrike u Wolfsburgu. Prvi primjerak je već izašao sa proizvodne linije, a sada kreće desant na Evropu gdje se njemački kompakt ponovo vratio u sami vrh prodaje početkom ove godine.

Autor: BIHAMK

Od 1974. godine, njemački proizvođač automobila isporučio je više od 37 miliona Golfova. Više od polovine njih sastavljeno je u glavnoj fabrici u Wolfsburgu. Golf je najprodavaniji Volswagen model svih vremena.

Sada, skoro 50 godina nakon lansiranja Golfa prve generacije, Volkswagen najavljuje ulazak u proizvodnju novog i ujedno osvježenog Golfa 8 u fabrici u Wolfsburgu, popularno označenog kao Golf 8,5. Prvi Golf 8 facelift koji je napustio proizvodnu traku je Golf Style, obojen u Anemone Blue metalik vanjsku boju.

Najpopularniji kompakt, po kojem je cijela klasa u Evropi dobila naziv, opet je tražen na evropskom tržištu. Pored toga što je daleko najprodavaniji Volkswagen model, Golf je najprodavaniji automobil u C segmentu u Evropi i istovremeno drugi najtraženiji auto na Starom kontinetu unatoč promjeni trenda i ogromne potražnje za SUV vozilima. 

Početkom godine Volkswagen je osvježio svoj bestseler model. Lista novih karakteristika uključuje revidirane farove, osvijetljeni prednji logo, novodizajnirana zadnja svjetla, poboljšani multimedijalni sistem i dvije plug-in hibridne verzije koje mogu preći preko 100 kilometara u čisto električnom načinu rada. Takođe, osnovni model više nije trocilindarski 1.0 TSI sa 110 KS, već četverocilindarski 1.5 TSI sa 115 konja. Dizeli takođe ostaju u ponudi.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo