Članak top banner 970x90
Vijesti

Opel modeli dobijaju digitalnu servisnu knjižicu i priručnik

Opel mijenja format svojih korisničkih priručnika iz papirnatog u digitalni. Odsad će se u svim novim Opelovim automobilima, kao što su Mokka, Grandland ili nova Astra, nalaziti sažeta knjižica umjesto debelog priručnika od nekoliko stotina stranica.

Autor: BIHAMK

Takozvani ''Brzi vodič'' sadrži QR kod s pomoću kojeg korisnici mogu brzo i jednostavno pristupiti detaljnom digitalnom korisničkom priručniku za svoj automobil.

Direktor Opela za BiH i Hrvatsku Damir Domitran: ''Opelova odgovornost nije samo postati potpuno električan brand do 2028. Odgovornost znači i štednju svih resursa povezanih s automobilom, uključujući korisnički priručnik koji se nalazi u svakom automobilu. Mi to zovemo ''Greenovation''. Novi digitalni format štedi papir i sirovine, a i prilagođeni su korisniku u najboljem smislu. Time naša tvrdnja ''Greenovation'' postaje potpuna.

Mapa u kojoj se nalaze priručnici za svaki Opelov model i sistem za informisanje i zabavu već su izrađeni od ekološki prihvatljivog materijala. Prije je to obuhvatalo oko 500 stranica po automobilu. Sada Brzi vodič i servisna knjižica sadrže tek oko 100 stranica, što znači uštedu papira od 80 posto, odnosno stotine miliona stranica godišnje.

Pristupačnost korisničkog priručnika i rukovanje njime postaju praktičniji zahvaljujući Brzom vodiču i QR kodu. Jednostavno skenirajte kod i detaljne informacije bit će vam dostupne online, bilo kada i bilo gdje. Sve radi putem računara, tableta ili pametnog telefona. Poveznica na priručnik nalazi se i u aplikaciji myOpel. Osim toga, kratki videozapisi s uputama koji se mogu reproducirati na multimediji u samom automobilu, kao što je nova Astra, pružaju vrijedne savjete o tome kako funkcionišu pojedini sistemi za pomoć vozaču. Uzimanje priručnika i dosadno okretanje stranica odlazi u prošlost, a oslobađa i prostor u pretincu za rukavice.

Printani priručnici će i dalje biti dostupni kod ovlaštenog Opel partnera.

BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo