Članak top banner 970x90
Vijesti

Opel modeli dobijaju digitalnu servisnu knjižicu i priručnik

Opel mijenja format svojih korisničkih priručnika iz papirnatog u digitalni. Odsad će se u svim novim Opelovim automobilima, kao što su Mokka, Grandland ili nova Astra, nalaziti sažeta knjižica umjesto debelog priručnika od nekoliko stotina stranica.

Autor: BIHAMK

Takozvani ''Brzi vodič'' sadrži QR kod s pomoću kojeg korisnici mogu brzo i jednostavno pristupiti detaljnom digitalnom korisničkom priručniku za svoj automobil.

Direktor Opela za BiH i Hrvatsku Damir Domitran: ''Opelova odgovornost nije samo postati potpuno električan brand do 2028. Odgovornost znači i štednju svih resursa povezanih s automobilom, uključujući korisnički priručnik koji se nalazi u svakom automobilu. Mi to zovemo ''Greenovation''. Novi digitalni format štedi papir i sirovine, a i prilagođeni su korisniku u najboljem smislu. Time naša tvrdnja ''Greenovation'' postaje potpuna.

Mapa u kojoj se nalaze priručnici za svaki Opelov model i sistem za informisanje i zabavu već su izrađeni od ekološki prihvatljivog materijala. Prije je to obuhvatalo oko 500 stranica po automobilu. Sada Brzi vodič i servisna knjižica sadrže tek oko 100 stranica, što znači uštedu papira od 80 posto, odnosno stotine miliona stranica godišnje.

Pristupačnost korisničkog priručnika i rukovanje njime postaju praktičniji zahvaljujući Brzom vodiču i QR kodu. Jednostavno skenirajte kod i detaljne informacije bit će vam dostupne online, bilo kada i bilo gdje. Sve radi putem računara, tableta ili pametnog telefona. Poveznica na priručnik nalazi se i u aplikaciji myOpel. Osim toga, kratki videozapisi s uputama koji se mogu reproducirati na multimediji u samom automobilu, kao što je nova Astra, pružaju vrijedne savjete o tome kako funkcionišu pojedini sistemi za pomoć vozaču. Uzimanje priručnika i dosadno okretanje stranica odlazi u prošlost, a oslobađa i prostor u pretincu za rukavice.

Printani priručnici će i dalje biti dostupni kod ovlaštenog Opel partnera.

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo