Članak top banner 970x90
Vijesti

Na bh. tržištu atraktivni XCeed u obnovljenom izdanju

Korejski crossover Kia XCeed na tržištu je od 2019. godine. Njegova atraktivnost čini da ovaj model zauzima 75% prodaje unutar Ceed porodice, a nedavno je obnovljen u skladu sa politikom marke.

Autor: BIHAMK

Kia je već odavno ubacila u petu brzinu i etablirala se kao pouzdan brend. To potvrđuje i prodaja u Evropi iz prošle godine gdje je Kia imala rast od čak 7,9% isporučivši preko 542.000 vozila. Čak je postala i najprodavanija marka u Holandiji, te isporučila preko 100.000 modela u Velikoj Britaniji.

Nakon osvježenja palete kompaktnog Ceeda, budući da se pojavio kao zadnji model u porodici, Kia je obnovila i njegovu atraktivnu crossover verziju. Ovaj 4,39 metara dugi i ujedno jedinstveni crossover prošao je standardno zatezanje bora na malo više od polovine životnog vijeka. Mimo estetskih dorada glavne promjene su dodatne sigurnosne tehnologije kao što je novi asistent u okviru ADAS sistema – HDA – Highway Driving Assist, zatim će se uz standardna četiri paketa opreme moći naručiti i top izdanje GT-Line, dok se u ponudi pogonskih agregata nameće novi 1,5-litarski turbak od 160 KS u običnoj i blago-hibridnoj tehnologiji.

Na našem tržištu, uvoznik KIA-e nudi XCeed u četiri osnovna paketa opeme: LX Joy, LX Prime, EX Flow i EX Beat, kao i četiri pogonska agregata, od čega tri benzinca budući da upravo oni preuzimaju primat (1.0 T GDI – 120 KS, 1.5 T-GDI – 160 KS,  1.6 T-GDI – 204 KS) i jedan dizel sa blago-hibridnom tehnologijom (1.6 CRDI – 136 KS MHEV). Naknadno će se moći naručiti i model u plug-in hibridnoj tehnologiji. Ovaj model je dostupan isključivo sa prednjim pogonom.

Cijene startaju od 45.599 KM do registracije uz standardnu 7-godišnju garanciju. Uvoznik ima plan prodaje od 100 modela do kraja godine uz osigurane količine i jako kratak rok isporuke, čak i ukoliko se radi o posebnoj specifikaciji.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo