Članak top banner 970x90
Vijesti

Hipijima bi se ''polovično'' svidio ovaj električni Bulli

Zelen izvana, zelen ''iznutra''. Da li bi se ljubiteljima ovog kultnog modela svidio električni Bulli s motorom i baterijom iz Tesle?

Autor: BIHAMK

T1 je prvi kombi koji je proizveo Volkswagen. Postigao je veliki uspjeh među ljubiteljima kombija i nedvojbeno je jedan od najpoznatijih modela 20. stoljeća. Bulli je jedan od najpopularnijih retro automobila u svijetu, jer je univerzalno omiljen bez obzira na društveni sloj vlasnika.

Volkswagen je želio iskoristiti popularnost ovog modela i nedavno lansirao trendovski električni ID. Buzz. No, oni koji žele primjerak klasičnog modela trebaju znati da će uskoro u prodaju krenuti uistinu jedinstveni T1 iz 1966. Temelji se na restauriranom klasičnom modelu, samo što umjesto klasičnog benzinca koristi elektro motor i baterije iz Tesla Model S. Restauracija ovog T1 nedavno je završena, a nije samo ofarban u zeleno, ovaj Bulli doslovno je zelen i ispod karoserije. Nema Ludicrous Mode kao originalni Tesla Model S, ali je i daleko jači i brži od originala, jer prilagođeni Teslin motor razvija okruglo 100 KS.

Bez mirisa benzina i hrapavog zrakom hlađenog motora iz zadnjeg dijela, koji bi na autentičan način upotpunio ovaj restaurirani Bulli, možda se ne bi svidio Hipijma. No, nove generacije nemaju takvih predrasuda.

Gledajući slike ne možete a da se ne zaljubite u ovaj retro kombi. Besprijekorno je obnovljen iznutra i izvana, ali zanimljivo bi bilo vidjeti kako djeluje u praksi. Posebno bi bilo zanimljivo vidjeti kako je elektromotor povezan sa zadnjom osovinom i kako je baterija reduciranog kapaciteta od 32 kWh integrisana. Za sada ćemo se samo morati zadovoljiti ovim slikama. Električna verzija kultnog modela s 13 prozora uskoro će se naći na aukciji.

Za ostale ljubitelje legendardnog Bullija, tu je njegova moderna reinkarnacija ID. Buzz. Dugo očekivani električni model sada se može naručiti u Evropi, a cijene putničke verzije počinju od oko 65.000 eura. Prvi ID Buzz modeli u prodaji dolaze s baterijom od 77 kWh i autonomijom od oko 420 km.

Prema službenoj stranici, električni Bulli 21. vijeka bit će dostupan i na tržištu SAD-a od 2024. godine.

 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo