Članak top banner 970x90
Vijesti

F1: Novi izgled bolida Red Bulla u Miamiju ovog vikenda

Prva od tri trke na tlu SAD-a vozi se ovog vikenda u Miamiju. Dominantni bolidi Red Bulla stižu sa novim izgledom u duhu staze i veselog duha samog grada.

Autor: BIHAMK

S obzirom na činjenicu da je trkački vikend u Miamiju pred nama, bolidi i vozači Red Bull Racinga će nastupati u novim i izmijenjenim bojama. Izabrana je kreacija argentinske studentice grafičkog dizajna Martine Adriano, koja sadrži rozu, ljubičastu i plavu boju u kombinaciji s uobičajenim izgledom bolida RB19.

Dizajn zadržava esencijalne boje, ali istovremeno donosi detalje Miamija. Pored novog ruha bolida, za Miami je pripremljena i nova linija brendirane odjeće, a predstavio ju je rezervni vozač tima Daniel Ricciardo. Pobjednik prošlogodišnjeg izdanja Max Verstappen također je pripremio novi dizajn svoje kacige za Miami.

Miami International Autodrome je u kalendaru Formule 1 od prošle godine, a riječ je o zanimljivoj uličnoj stazi. Smještena je u kompleksu Hard Rock Stadium u Miami Gardensu, koji je dom NFL tima Miami Dolphins. U kreiranje konfiguracije staze se utrošilo mnogo resursa, a prije nego je izabrana uzbudljiva konfiguracija s 19 zavoja, simulirano je čak 36 različitih verzija.

Riječ je o ukupno 11. američkoj stazi na kojoj je vožena utrka Formule 1 u istoriji, a u ovoj sezoni će biti jedna od tri na tlu SAD-a. Staza izgleda zaista spektakularno sa stadionom Hard Rock u svom centru, duga je 5.412 metara, ima 19 zavoja, tri pravca i tri DRS zone, a bolidi na njoj dostižu brzinu veću od 340 km/h. Rekord za najbrži krug na trci s vremenom 1:31,361 drži upravo pobjednik Max Verstappen.

Satnica i raspored – VN Miami

  • 5.maj – Prvi slobodni trening (petak): 20:00 h
  • 5.maj – Drugi slobodni trening (petak): 23:30 h
  • 6.maj – Treći slobodni trening (subota): 18.30 h
  • 6.maj – Kvalifikacije (subota): 22:00 h
  • 7.maj – Trka (nedjelja): 21:30 h 
BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo