Članak top banner 970x90
Vijesti

F1: Novi izgled bolida Red Bulla u Miamiju ovog vikenda

Prva od tri trke na tlu SAD-a vozi se ovog vikenda u Miamiju. Dominantni bolidi Red Bulla stižu sa novim izgledom u duhu staze i veselog duha samog grada.

Autor: BIHAMK

S obzirom na činjenicu da je trkački vikend u Miamiju pred nama, bolidi i vozači Red Bull Racinga će nastupati u novim i izmijenjenim bojama. Izabrana je kreacija argentinske studentice grafičkog dizajna Martine Adriano, koja sadrži rozu, ljubičastu i plavu boju u kombinaciji s uobičajenim izgledom bolida RB19.

Dizajn zadržava esencijalne boje, ali istovremeno donosi detalje Miamija. Pored novog ruha bolida, za Miami je pripremljena i nova linija brendirane odjeće, a predstavio ju je rezervni vozač tima Daniel Ricciardo. Pobjednik prošlogodišnjeg izdanja Max Verstappen također je pripremio novi dizajn svoje kacige za Miami.

Miami International Autodrome je u kalendaru Formule 1 od prošle godine, a riječ je o zanimljivoj uličnoj stazi. Smještena je u kompleksu Hard Rock Stadium u Miami Gardensu, koji je dom NFL tima Miami Dolphins. U kreiranje konfiguracije staze se utrošilo mnogo resursa, a prije nego je izabrana uzbudljiva konfiguracija s 19 zavoja, simulirano je čak 36 različitih verzija.

Riječ je o ukupno 11. američkoj stazi na kojoj je vožena utrka Formule 1 u istoriji, a u ovoj sezoni će biti jedna od tri na tlu SAD-a. Staza izgleda zaista spektakularno sa stadionom Hard Rock u svom centru, duga je 5.412 metara, ima 19 zavoja, tri pravca i tri DRS zone, a bolidi na njoj dostižu brzinu veću od 340 km/h. Rekord za najbrži krug na trci s vremenom 1:31,361 drži upravo pobjednik Max Verstappen.

Satnica i raspored – VN Miami

  • 5.maj – Prvi slobodni trening (petak): 20:00 h
  • 5.maj – Drugi slobodni trening (petak): 23:30 h
  • 6.maj – Treći slobodni trening (subota): 18.30 h
  • 6.maj – Kvalifikacije (subota): 22:00 h
  • 7.maj – Trka (nedjelja): 21:30 h 
BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo