Članak top banner 970x90
Vijesti

Tesla instalirao 50.000-tu Supercharger punionicu

Američki div Tesla objavljuje da je njegova mreža za punjenje dostigla granicu od 50.000 Supercharger stanica. Jubilarna punionica, obojena u crveno, nalazi se u Kaliforniji.

Autor: BIHAMK

Pionir električnih vozila ne miruje, već se dok se kompanija sprema za uzbudljivu budućnost s dugo očekivanim lansiranjem Cybertrucka, koji se već može pohvaliti s više od 2 miliona neslužbenih prednarudžbi. Analitičari predviđaju da bi postojeći tempo proizvodnje potencijalno mogao dostići proizvodnju od šest miliona Tesla vozila početkom 2024. godine, budući da je kompanija nedavno proslavila proizvodnju pet miliona vozila.

Globalno, Tesla ima najveću mrežu punionica u svijetu. Treba poštovati činjenicu što Supercharger punionice polako postaju dostupne kupcima koji voze automobile drugih proizvođača, budući da Teslin NACS priključak postaje sve više kompatibilan s drugim markama nakon ugradnje adekvatnog porta.

Sada Tesla putem društvenih medija objavljuje da je upravo instalirao 50.000-tu Supercharger stanicu. Predstavnici kompanije nisu naveli lokaciju, ali ljubitelji marke su odmah shvatili da se punionica nalazi u Rosevilleu u Kaliforniji.

Obično su Tesline stanice za punjenje obojene u bijelo s crvenom bojom, ali jubilarna 50.000-ta stanica je u potpunosti obojena crvenom bojom. Tačnije, to je ista nijansa crvene Ultra Red kojom se također boje modeli S i X.

Osim što je riječ o jubilarnoj 50 000-toj, drugačije obojenoj od standardne, nije riječ ni o kakvoj posebnoj punionici, bar što se tiče brzine punjenja i cijene ''natočenog'' kilovata električne energije.

BIHAMK

Povezane novosti

Fiat Tipo povučen iz prodaje u Velikoj Britaniji

Fiat Tipo povučen iz prodaje u Velikoj Britaniji

Fiat je objavio da je povukao kompaktni model Tipo sa tržišta Velike Britanije. U ovoj zemlji će ga indirektno zamijeniti novi Fiat 600e. Električni modeli postaju fokus tržišta, a Tipo će vjerovatno uskoro biti povučen i iz drugih zapadnoevropskih zemalja

Ko naruči Ferrari sada, neće ga dobiti do 2026.

Ko naruči Ferrari sada, neće ga dobiti do 2026.

Prema riječima čelnika Ferrarija, ko god sada naruči automobil sa amblemom Propetog konja, dobiće ga najranije 2026. godine. Ferrari je do septembra 2023. isporučio 10.418 automobila, 5,3% više nego u prvih devet mjeseci 2022. godine.

Možda bi vas zanimalo