Članak top banner 970x90
Vijesti

Kamp prikolica za jednu osobu koju može vući moped

Nevjerovatno je šta ljudi mogu stvoriti kada imaju pravi alat, vještinu i malo mašte. Ovaj tip napravio je kamp prikolicu od nule. To je prikolica za jednu osobu i dizajnirana je da bude dovoljno lagana da je može vući moped.

Autor: BIHAMK

Ovo nije prvi DIY kamper koji je dizajnirao Drew, čovjek koji stoji iza YouTube kanala Drew Builds Stuff. Ranije ove godine izradio je takođe kamp prikolicu za jednu osobu, zatim je napravio prikolicu u obliku suze koja bi išla uz njegov e-bicikl.

Ovaj put, Drew je želio napraviti novu verziju koju bi mogao vući svojim mopedom. Usredotočio se na izradu nečeg laganog, ali i prilično čvrstog. Stoga je odlučio koristiti aluminijski okvir, tijelo od drvenih elemenata pričvršćenih pjenom. Drew je počeo s komadom borove šperploče koju je koristio za podupiranje vrata i prozora. Želio je uključiti troja vrata u svoju konstrukciju i jedan mali otvor za policu na izvlačenje gdje će staviti roštilj za kampiranje.

Sljedeći korak bio je stavljanje pjene preko šperploče, a zatim tkanine od stakloplastike za izolaciju. Ponovio je postupak za drugu stranu kampera, izrezao bazu na mjeru, dodao uzice za pričvršćenje, montirao krov i sve pričvrstio. Zatim je izbrusio strukturu, obojio je i sastavio vrata.

Drew je doradio interijer i stavio prozore. Zatim je zavario aluminijske dijelove kako bi napravio okvir. Želio je da točkovi prikolice budu u tonu sa istim na njegovom mopedu, pa je nabavio potpuno nove, ali slične točkove s drugog bicikla. Nakon sati i sati, rezanja, bušenja, obrađivanja i zavarivanja, pričvrstio je tijelo za okvir.

Također je na krov postavio fleksibilnu solarnu ploču od 100 W koju je spojio na prenosni mini generator. Bazna težina kampera iznosi oko 59 kg. Ukupno mu je trebalo 250 sati da napravi finalni proizvod, ali se u potpunosti isplatilo. Cijeli proces izrade ove mini prikolice možete detaljno pogledati u prilogu na ovom linku. 

BIHAMK

Povezane novosti

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Prošlo je 20 godina od postavljanja kamena temeljca fabrike u Žilini. Sada Kia ponosno dijeli sjećanja na izuzetan put koji predstavlja uspješnu priču, ne samo o kompaniji, nego i cijeloj regiji.

Možda bi vas zanimalo