Članak top banner 970x90
Vijesti

Jubilej – Pola miliona prodatih Opel Crosslanda

Ovaj kompaktni crossover postao je pravi prodajni hit od prvog pojavljivanja 2017. godine. Pet godina poslije stigao je jubilej - Crossland je probio granicu od 500.000 prodatih primjeraka.

Autor: BIHAMK

Mnogo je razloga za uspjeh Opelovog crossovera. Ovaj model, dužine samo 4,22 metra, savršeno kombinuje maksimalnu varijabilnost unutrašnjosti s dovoljno prostora za cijelu porodicu. To je, između ostalog, moguće zahvaljujući stražnjoj klupi koja je djeljiva u omjeru 60/40 i može se, zavisno od varijante, uzdužno pomicati do 150 mm. Time se kapacitet prtljažnika u trenu povećava s 410 na 520 litara, odnosno 1255 litara s preklopljenom zadnjom klupom.

Osim navedenog, ovaj crossover dolazi s brojnim sistemima za pomoć koji vožnju čine opuštenom i sigurnom. Uobičajeni elektonski sistemi za pomoć uključuju pametni tempomat i limitator brzine, pomoć za držanje u traci i prepoznavanje saobraćajnih znakova itd. Raspoloživi su i drugi sistemi kao što je upozorenje na frontalni sudar s automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pješaka, upozorenje na umor vozača, head-up display, panoramska kamera za pregled odzada s prikazom od 180°, automatska kontrola prijanjanja IntelliGrip i još mnogo toga.

Crossland ne zapanjuje samo svojom svestranošću i vrhunskim tehnologijama, već i savremenim izgledom. Od prošle godine, kada je napravljen redizajn, krasi ga nepogrešivi novi Opelov dizajn, uključujući Vizor lice. To je karakteristični znak Opel Blitz, prednji dio izgleda kao da je izliven iz jednog dijela i vizuelno izgleda šire.

Ovaj uspješni model proizvodi se u postrojenju u Zaragozi, u Španiji. Opel je već najavio da će njegov nasljednik, kao i svaki novi model sa znakom Blitz, također biti elektrificiran. Od 2028. Opel će prodavati isključivo električna vozila u Evropi.

 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo