Članak top banner 970x90
Vijesti

Citroen počeo primati narudžbe za novu generaciju C3 i e-C3

Poznate su cijene za novi C3 na bh. tržištu, koji će pored benzinske po prvi put biti dostupan u električnoj verziji. Osnovni benzinac sa 100 KS starta s cijenom od 30.992 KM, dok elektična varijanta ima početnu cijenu od 47.517 KM bez subvencije.

Autor: BIHAMK

Model C3 se smatra bestselerom na evropskom tržištu, jer je prethodna, treća, genereracija od 2016. godine do danas prodata u više od 1,5 miliona primjeraka. Sa svakom novom generacijom C3, marka Citroën potrese tržište, jer u gamu uključuje inovativan koncept, a istovremeno zadržava svoje karakteristike: jedinstven i snažan dizajn, prepoznatljiva udobnost unutrašnjosti, korisna oprema za svakodnevnu upotrebu i atraktivna cijena.

Novi Citroën C3 je inovativan, moderan i maštovit i u svakom pogledu bolji od prethodne generacije. Međutim, prije svega je popularan jer je, zbog svoje pristupačnosti, namijenjen široj publici i nudi različite pogonske sklopove prilagođene potrebama kupaca.

Kompaktan, prostran i okretan

Kupci će uživati u njegovoj prostranoj unutrašnjosti. C3 je napredovao u oba područja dajući mu višu šasiju i karoseriju bez ugrožavanja njegove dužine, tako da je sa svega 4,01 metra dužine još uvijek veoma okretan i praktičan za gradsku vožnju. Naravno, C3 nudi i svu potrebnu opremu kako bi svako putovanje bilo trenutak opuštanja, uključujući povezivu 3D navigaciju na 10,25" ekranu na dodir, automatski klima uređaj te bežično punjenje.

Osim toga, Citroën je svoj model C3 prvi put opremio inovativnim i ekskluzivnim sistemom ovjesa s dvostrukim progresivnim hidrauličkim graničnicima, koji će biti serijski dostupan na svim izvedbama i koji će osigurati još intenzivniji osjećaj koji pružaju redizajnirana sjedišta Citroën Advanced Comfort i novi arhitektonski dizajn C-Zen Lounge kontrolne ploče, koja zahvaljujući profinjenom stilskom dizajnu, Citroën Head up Displayu i manjem volanu unosi još više bezbrižnosti u vozilo.

Najpovoljniji električni automobil u BiH

Novi C3 predstavlja nam se optimalnom kombinacijom dizajna, udobnosti i tehnologije, zadržavajući pritom vrlo atraktivnu cijenu. Od sada će C3 sa 1,2-litarskim benzinskim motorom od 100 KS i ručnim mjenjačem biti dostupan od 30.992 KM u osnovnom You paketu, odnsono 36.638 KM s PDV-om u paketu Max. Na drugoj strani, električna verzija s 44 kWh baterijom bit će takođe dostupna u varijantama opreme You i Max s cijenama od 47.517 KM, odnosno 53.519 KM prije poticaja. Ovo je ujedno najpovljniji punopravni električni automobil na bh. tržištu.

U novom C3 sve je usmjereno na jednostavan život i dobar osjećaj. Na primjer, kupcima će naknadno biti dostupan i hibridni model koji omogućuje lakši pristup elektrifikaciji. Izvedba može obaviti do 50 % gradske vožnje u električnom načinu rada bez potrebe za ponovnim punjenjem, omogućujući vam da uživate u glatkoj i fleksibilnoj električnoj vožnji uz smanjenje troškova i utjecaja na okoliš.

Prva vozila će kupcima biti isporučena na ljeto, a izvedba Hybrid 100 bit će dostupna za naručivanje u drugoj polovini 2024. godine.  

BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo