Članak top banner 970x90
Vijesti

Sjećate se Opel Frontere? Legenda 90-tih stiže uskoro i to kao električni SUV

Opel je najavio povratak legedarnog modela Frontera u 2024. Pod ovim nazivom će uskoro biti predstavljen potpuno novi SUV model, kojeg će pokretati čista struja.

Autor: BIHAMK

Nova Frontera, koja će biti predstavljena kasnije ove godine, zabavan je automobil s pametnim i funkcionalnim karakteristikama. Novi model također usvaja novu robusnu interpretaciju Opelove filozofije odvažnog i besprijekornog dizajna i prvi je automobil ovog njemačkog proizvođača s novim Opelovim znakom „munje“ . Nova Frontera bit će dostupna kao električno vozilo s baterijom od samog dolaska na tržište.

Glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl: „Naziv Frontera savršeno odgovara našem novom uzbudljivom SUV-u. Krasit će ga samouvjeren karakter i bit će pozicioniran u samo središte tržišta.”

Nova Opel Frontera nudi iznimno puno prostora i svestranost u pogledu upotrebe pa će nesumnjivo privući ljude koji vode aktivne živote i kupce s velikim porodicama. Novi će model također nastaviti Opelovu dugogodišnju tradiciju nuđenja pristupačne mobilnosti širokom krugu kupaca zahvaljujući atraktivnim cijenama.

Dolazak nove električne Frontere s baterijom i predstavljanje potpuno električne verzije nove generacije Grandlanda, koje je također zakazano za ovu godinu, označavaju važnu prekretnicu u transformaciji proizvođača iz Rüsselsheima u potpuno električni brend. Opel će od tog trenutka nuditi najmanje jedan električni model kod svakog automobila.

Ponuda Opelovih električnih modela s baterijom i dodatkom Electric u nazivu trenutno uključuje četverocikl Rocks, zatim automobile Corsa, Mokka i Astra, kao i nove modele vozila za prevoz putnika Combo i Zafira. Osim toga, verzije električnih vozila s baterijom za cijelu ponudu lakih komercijalnih vozila uključuje modele Combo Electric, te novi Vivaro Electric i Movano Electric koji će biti dostupni uskoro.

Opel će otkriti prve fotografije i detaljnije informacije o novoj Fronteri u nadolazećim sedmicama. Tada ćemo znati više o povratku modernog „terenca“ koji se proslavio 90-tih godina prošlog vijeka. Vjerovatno će od svega ostati samo ime. 

BIHAMK

Povezane novosti

Ovo je nova Opel Frontera

Ovo je nova Opel Frontera

Opel najavljuje početak novog poglavlja u životu nekad slavnog terenca Frontere, s kojim novajlija, osim imena, nema ama baš ništa zajedničko. Nova Frontera je zabavan i prostran SUV, koji će biti dostupan u potpuno električnom ili s hibrdinim pogonom.

Možda bi vas zanimalo