Članak top banner 970x90
Vijesti

Rekordna prodaja za Rolls-Royce – 6.032 prodatih automobila u 2023.

Rolls-Royce je u 2023. godini uživao u najboljoj godini ikad po broju prodatih automobila. Naime, britanski proizvođač luksuznih automobila prodao je 6.032 automobila u prethodnoj godini.

Autor: BIHAMK

Prethodna godina bila je najbolja godina u istoriji Rolls-Roycea. Britanski brend luksuznih automobila objavio je konačne rezultate za prošlu godinu, s kojima potvrđuje brojku od 6.032 prodatih automobila. To je bila druga godina zaredom da je brend prebacio granicu od 6.000 prodatih jedinica.

Tako je britanski proizvođač luksuznih automobila uspio srušiti vlastiti rekord postavljen 2022. godine, kada je prodao 6021 automobil. To je ujedno bila i prva godina da je Rolls-Royce prodao više od 6.000 automobila u jednoj godini.

Najprodavaniji model marke bio je SUV Cullinan. Nažalost, Rolls-Royce nije precizirao koliko je primjeraka luksuznog SUV-a prodato. U svakom slučaju, slijedio ga je model Ghost. Uz to, najpopularnija tržišta za Rolls-Royce u 2023. bile su Sjedinjene Američke Države i Kina.

Na kraju, Rolls-Royce također navodi da postoji veliko interesovanje i za Spectre, prvi električni model marke. Britanski proizvođač najavljuje da se lista čekanja za ovaj model već sada proteže do 2025. godine.

BIHAMK

Povezane novosti

Opel Zafira slavi 25. rođendan

Opel Zafira slavi 25. rođendan

Njemački proizvođač automobila obilježava 25 godina od debija prve generacije Zafire. Ovaj model je s razlogom više puta osvajao prestižnu nagradu "Zlatni volan".

Možda bi vas zanimalo