Članak top banner 970x90
Vijesti

Procurile nove slike buduće Lancije Ypsilon

Na internetu su se pojavile nove slike buduće Lancie Ypsilon. Talijanski model će debitovati u februaru 2024., a bit će to prvi elektrifikovani Ypsilon koji će se temeljiti na platformi Stellantis grupacije s Peugeotom 208 na čelu.

Autor: BIHAMK

Četvrta generacija jedinog postojećeg modela slavne Lancije Ypsilon samo što nije aterirala na tržište. Zvanično se očekuje da će nova generacija Ypsilona debitovati u februaru iduće godine. Nedavno su Talijani objavili prvu sliku iz unutrašnjosti, na kojoj su se mogli vidjeti neki od detalja novog multimedijalnog sistema, a slike eksterijera u digitalnim projekcijama već uveliko kruže internetom.

Lancia ipak i dalje drži u tajnosti službeni eksterijer novog Ypsilona, ali čini se da su planovi Talijana okrenuli naglavačke, s obzirom na to da su se na internetu pojavile prve nezvanične slike ovog popularnog modela. Iz ovoga se čini da će novi Ypsilon imati prednji dio inspirisan konceptom Lancia Pu+Ra HPE. Takođe se vidi crni plastični element koji uključuje naziv proizvođača, ali i svjetlosni blokovi podijeljeni na dva dijela. Pozadi se ističu okrugla zadnja svjetla, sa svijetlećim potpisom u obliku slova Y. Ukupno, vidi se da je u pitanju prepakovana karoserija Peugeota 208, koji će poslužiti kao navjeći donator u produženju vrste popularne Talijanke.

S obzirom da će kao dio najveće svjetske grupacije Stellantis dobiti modularnu eCMP platformu za mala vozila s prednjim pogonom, na kojoj je bazirano niz drugih automobila različitih marki (P208, Opel Corsa, Opel Mokka, Citroen C4, Jeep Avenger, DS3 Crossback…), nova generacija Lancije Ypsilon će od početka biti dostupna sa hibridnim motorima, ali i u čisto električnoj verziji. Električna varijanta će naslijediti provjereni paket sa elektromotorom od 156 KS i baterijom kapaciteta od 51 kWh, što je dovoljno za autonomiju od oko 400 kilometara. 

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo