Članak top banner 970x90
Vijesti

Porsche Design predstavio satove inspirisane Dakarom 911 za avanturiste i one malo dubljeg džepa

Po cijeni od 14.500 dolara, ovi ekskluzivni satovi rezervisani su samo za vlasnike 911 Dakara.

Autor: BIHAMK

Kako bi proslavio lansiranje novog Porschea 911 Dakar, Porsche Design otkrio je i dva sata. Chronograph 1 – 911 Dakar i Chronograph 1 – 911 Dakar Rallye Design Edition, predodređeni su da budu ekskluzivni satovi i moći će ih kupiti samo vlasnici najnovijeg modela 911.

Ovaj sat je dizajniran da bude čitljiv na prvi pogled. Crni brojčanik ima uglavnom bijele oznake. Šezdesetominutne skale su završene u sportskoj crvenoj nijansi. 

911 Dakar Rallye Design Edition ide korak dalje. Porsche Design slavi uspjeh kompanije u motosportu bijelom, plavom, crvenom i zlatnom grafikom. Ovo podseća na reli Pariz-Dakar iz 1984. godine, gde je Porsche 953 obučen u ove boje odnio pobjedu.

Porscheova pažnja posvećena detaljima proteže se i na rotor za navijanje, koji je dizajniran da odražava točkove modela 911 Dakar. Rotor i složeni mehanizmi zaštićeni su safirnim staklom otpornim na ogrebotine. Poleđina kućišta, potisnici i krunica su izrađeni od titanijuma.

Porsche Design je bio prvi proizvođač satova koji je predstavio hronograf izrađen od titanijuma, ali najnoviji satovi brenda idu korak dalje - njihova kućišta su napravljena od titanijum karbida, materijala otpornog na ogrebotine i veoma robusnog. Ne samo da je lakši od običnog titanijuma, već je i hipoalergen. Kaiš na Chronographu 1 - 911 Dakar inspirisan je enterijerom njegovog istoimenog imena. Crna koža sa kontrastnim šavovima ima podlogu od Race-Tex-a.

Sa cijenama od 14.500 dolara, satovi su prilično skupi. I opet, kao i sam 911 Dakar, satovi će biti ekskluzivni. Očekuje se da će biti napravljeno samo 2.500 primjeraka. Nisu to jedini satovi napravljeni u znak sjećanja na 911  u posljednjih nekoliko mjeseci. Kako bi proslavio pedesetu godišnjicu legende Stuttgarta, TAG Heuer je izbacio Carrera x Porsche RS 2.7 ograničeno izdanje.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo