Vijesti

Pljušte nagrade za Alfa Romeo Tonale

Nepogrešiv stil Alfa Romeo Tonale ne ostaje nezapažen. To su ponovo potvrdili i čitaoci njemačkog magazina AUTO Straßenverkehr koji su ga proglasili pobjednikom u dvije kategorije na dodjeli nagrada "Porodični automobil godine".

Autor: BIHAMK

Čitaoci njemačkog magazina AUTO Straßenverkehr su presudili da Tonale zablista u dvije kategorije na dodjeli nagrada "Porodični automobil godine", u rasponu cijena od 35.000 do 45.000 eura. S 12,2% glasova, Tonaleov dizajn je zauzeo prvo mjesto u kategoriji uvoznih vozila, kao i u ukupnom plasmanu, gdje je sa 7,3% ukupnog broja glasova nadmašio brojne njemačke konkurente.

''Odluka čitatelja AUTO Straßenverkehra da nagradi dizajn Tonalea dokaz je uspjeha pobjedničke formule koja kombinuje atraktivan dizajn i izuzetnu praktičnost za porodice'', komentarisao je Stefan Cerchez, glavni urednik AUTO Straßenverkehra.

Da bi se kvalifikovalo za učešće u takmičenju ''Porodični automobil godine'', vozila su morala biti praktična. Upravo je jedan od bitnijih kriterija bio zapremina prtljažnika od najmanje 400 litara.

Niccolò Biagioli, šef brenda Alfa Romeo u Njemačkoj, rekao je: ''Naš asortiman modela je prvenstveno usmjeren na kupce sa urođenim sportskim duhom koji vole tehnologiju, inovacije i italijanski dizajn. Drago mi je da je model Alfa Romeo Tonale cijenjen od strane šire publike, posebno porodica, zahvaljujući njegovoj izuzetnoj praktičnosti.''

Alfa Romeo Tonale je prvi automobil u istoriji brenda koji je uveo elektrifikaciju. Najsnažnija verzija nudi plug-in hibridnu tehnologiju i Alfa Q4 pogon na sva četiri točka, gdje prednju osovinu pokreće 1,3-litarski turbo benzinski motor sa 132 kW (180 KS) snage, dok stražnju osovinu pokreće elektromotor koji daje dodatnih 90 kW. Sa snagom od 206 kW (280 KS) i maksimalnim gradskim dometom od više od 80 km (WLTP) u 100% električnom režimu, Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 savršeno opisuje sportski i efikasan DNK brenda.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo