Članak top banner 970x90
Vijesti

Otvorena knjiga narudžbi za električni Citroen e-C4

Nakon zvaničnog predstavljanja prije pola godine, sada je otvorena knjiga narudžbi za Citroen e-C4 X Electric na odabranim tržištima. Isporuke su planirane na proljeće 2023.

Autor: BIHAMK

Kod Citroena nas više ništa ne može iznenaditi, pa ni ovaj pomalo oblikom čudni model. Pozicioniran između C4 i C5X, ovaj model ima ulogu da doprinese rastu prodaje i širenju na tržišta koja se sve više okreću struji i to je temeljni cilj marke. Francuski proizvođač automobila nudi e-C4 X s nultom emisijom u četiri nivoa opreme: Feel, Feel Pack, Shine i Shine Pack, s početnom cijenom od 41.900 eura (cijena u Francuskoj bez subvencije) i bogatim paketima opreme.

Dizajn mu je citroenovski avangardan i elegantan. U pitanju je nekakav miks između 4,6 metara duge limuzine i SUV-a sa klirensom manjim od 16 cm. Njegov stil direktan je odgovor na Renaultov Conquest. Električni C4 X kao takav bi trebao biti meta kupcima koji traže pristupačno i udobno vozilo koje može biti zamjena i kompaktima i SUV-ovima, koristeći sve prednosti električnog pogona.

Sve verzije Citroenovog električnog crossovera nude se s jednim motorom snage 100 kW / 136 KS, te jednom baterijom kapaciteta 50 kWh. Kada je potpuno napunjena, omogućava autonomiju 357 km u kombinovanom ciklusu, a ponovno punjenje baterije na Wall Box punjaču od 7 kW traje 7,5 sati. Punjenje od 0 do 80% traje oko 30 minuta, zahvaljujući brzom punjenju od 100 kW koje je takođe podržano. Svaki e-C4 X Electric dolazi s jednofaznim ugrađenim punjačem od 7,4 kW i kablom za punjenje Tip 2 Model 3.

Citroen nije zaboravio kupce sklone klasičnim motorima, nastavljajući sa svojom politikom ponude sve tri dostupne opcije motorizacije: benzin, dizel i električni. U ponudi s oznakom C4 X ponuđeni su standardni PureTech 1,2-litreni turbobenzinci i 1.5 BlueHDi dizel, po značajno nižim cijenama od električnog modela, budući da ulazni benzinac starta od 27.100 eura.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo