Članak top banner 970x90
Vijesti

Novi superautomobil iz Alfa Romeo koštat će preko milion eura

Alfa Romeo je otkrila ime svog nadolazećeg superautomobila koji će biti predstavljen krajem augusta. Novi model imat će jednostavan naziv Alfa Romeo 33, pogonit će ga V6 motor, a svaki primjerak koštat će preko milion eura.

Autor: BIHAMK

Talijanski proizvođač uskoro će lansirati svoj najočekivaniji model posljednjih godina. Riječ je o novom superautomobilu koji se smatra direktnim nasljednikom starog modela 8C Competizione koji se proizvodio od 2007. do 2010.

Za sada su se pojavile nove informacije o nadolazećem performansnom modelu. Prema publikaciji Autocar, novi model će biti ''kršten'' kao Alfa Romeo 33, ime koje odaje počast modelu 33 Stradale iz 1967. godine (slika iznad). Ista publikacija precizira da naziv novog modela predstavlja i ukupan broj primjeraka za produkciju. Tako će budući superauto Alfa Romeo biti proizveden u samo 33 primjerka, a svaki će koštati više od milion eura.

Uz sve ovo, novi model će imati simboličnu maksimalnu brzinu od 333 km/h. Očekuje se da će ovaj superautomobil za pogon koristiti modifikaciju 2,9-litrenog bi-turbo V6 motora koji se ugrađuje u Giuliji Quadrifoglio.

Nova Alfa Romeo 33 službeno će biti predstavljena 30. augusta. Pripremimo se za vatromet.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo