Vijesti

Novi smart #1 nakon obrade Brabusa

Brabus se pohvalio s novim smartom #1, koji je prošli mjesec s razlogom predstavljen u Kini, a koji je već modifikovan prema njihovim visokim standardima.

Autor: BIHAMK

Poznati tuner i proizvođač automobila udružili su se kako bi novom Smartu jednostavnog naziva #1, koji je u novoj generaciji odlučno postao električni crossover od 4,27m dužine, ugradili dodatni električni motor na prednju osovinu, koji radi zajedno s onim serijski ugrađenim pozadi. Kombinovana snaga i obrtni moment podignuti su na 428 KS i 543 Nm momenta. To je drastično više od osnovnog ''civilnog'' smarta #1 koji raspolaže sa 272 KS i 343 Nm.

Zbog dodatne snage i sistema pogona na sva četiri točka, Brabusov smart #1 sposoban je ubrzati do 100 km/h za samo 3,9 sekunde, tvrdi tuner. Model ima domet od 400 kilometara s potpuno napunjenom baterijom od 66 kWh, a može se napuniti od 10 do 80% za svega 30 minuta.

Prema Brabusu, novorazvijena upravljačka kontrola osigurava maksimalnu agilnost i milimetarski precizno upravljanje. Štaviše, električni crossover ima i sportski ovjes, a vozi se na 19-inčnim Dynamo točkovima. Nudi se u dvobojnoj karoseriji, kombinujući osnovnu boju s crnim gornjim dijelom i crvenim dekorativnim umecima, te ne izgleda toliko drugačije od standardnog #1, osim što posjeduje dodatne usisnike zraka.

Iznutra, prerađeni smart #1 izgleda jednako suzdržano kao i izvana, sa samo tipičnim logotipom tunera, a isti je apliciran na volan i na naslone za glavu sjedišta. Pretpostavka je da se, budući vlasnici zainteresovani za personaliziranje kokpita svog broja 1, mogu obratiti Brabusu za dodatne izmjene. U međuvremenu je tuner počeo primati rezervacije i narudžbe za ovaj zanimljivi automobil, a zainteresovani mogu izvršiti narudžbu na njihovoj službenoj stranici.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Novi Dacia Duster u napadu na bh. tržište

Novi Dacia Duster u napadu na bh. tržište

Uvoznik marke Dacia, kompanija Guma M, nedavno je promovisala treću generaciju Dustera na našem tržištu. Prethodna dva modela su iskrčila put za novajliju, koji po prvi put neće imati dizelske motore.

Možda bi vas zanimalo