Članak top banner 970x90
Vijesti

Nova generacija Porsche Panamere debituje 24. novembra

Njemački proizvođač automobila najavio je da će nova i ujedno treća generacija Panamere biti službeno predstavljena 24. novembra. Prototipovi se trenutno testiraju u Španiji, u blizini Barcelone. Naglasak će biti na novom pogonu i aktivnom ovjesu.

Autor: BIHAMK

Treća generacija Porsche Panamere sve je bliže službenom predstavljanju. Prema predstavnicima njemačke kompanije, nova Panamera bit će predstavljena 24. novembra, u povodu festivala Icons of Porsche, događaja koji će biti organizovan u Dubaiju na ovaj datum. Uz ovu objavu, Porsche je objavio niz slika prototipova snimljenih tokom testiranja koja su održana u Španiji, iako je testna procedura prethodno obuhvatila različite kontinente sa različim klimatskim uslovima.

Nova Porsche Panamera nudit će se, između ostalog, s ne manje od 4 plug-in hibridna motora. Nijemci pripremaju snažniji elektromotor koji će biti integrisan u kućište novog PDK mjenjača s 8 brzina, ali i bateriju kapaciteta 25,9 kWh, koja će se brže puniti na 11-kilovatnom punjaču. Verzije opremljene konvencionalnim motorima bit će u skladu s Euro 7 standardima.

Proizvođač iz Stuttgarta napravio je i neka poboljšanja na ovjesu, odnosno riječ je o novorazvijenoj šasiji sa aktivnom kontrolom amortizera, koja će biti ponuđena kao opcija. Datum lansiranja na tržište i cijene za treću generaciju Panamere Porsche još nije objavio. 

BIHAMK

Povezane novosti

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Audi je zvanično predstavio novu generaciju modela A5, koja sada postaje direktni nasljednik starog A4. Novi A5 nudi tri motora, uključujući i dizel koji integriše blagu hibridnu tehnologiju. Ipak, najprimamljivija verzija bit će S5 sa V6 motorom i 367 KS.

Možda bi vas zanimalo