Članak top banner 970x90
Vijesti

Nova generacija Porsche Panamere debituje 24. novembra

Njemački proizvođač automobila najavio je da će nova i ujedno treća generacija Panamere biti službeno predstavljena 24. novembra. Prototipovi se trenutno testiraju u Španiji, u blizini Barcelone. Naglasak će biti na novom pogonu i aktivnom ovjesu.

Autor: BIHAMK

Treća generacija Porsche Panamere sve je bliže službenom predstavljanju. Prema predstavnicima njemačke kompanije, nova Panamera bit će predstavljena 24. novembra, u povodu festivala Icons of Porsche, događaja koji će biti organizovan u Dubaiju na ovaj datum. Uz ovu objavu, Porsche je objavio niz slika prototipova snimljenih tokom testiranja koja su održana u Španiji, iako je testna procedura prethodno obuhvatila različite kontinente sa različim klimatskim uslovima.

Nova Porsche Panamera nudit će se, između ostalog, s ne manje od 4 plug-in hibridna motora. Nijemci pripremaju snažniji elektromotor koji će biti integrisan u kućište novog PDK mjenjača s 8 brzina, ali i bateriju kapaciteta 25,9 kWh, koja će se brže puniti na 11-kilovatnom punjaču. Verzije opremljene konvencionalnim motorima bit će u skladu s Euro 7 standardima.

Proizvođač iz Stuttgarta napravio je i neka poboljšanja na ovjesu, odnosno riječ je o novorazvijenoj šasiji sa aktivnom kontrolom amortizera, koja će biti ponuđena kao opcija. Datum lansiranja na tržište i cijene za treću generaciju Panamere Porsche još nije objavio. 

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo