Članak top banner 970x90
Vijesti

Na bh. tržište stigao novi VW Amarok

Nakon što je Amarok prethodne generacije napravio veliki uspjeh sa preko 830.000 isporučenih vozila u svijetu, sada stiže njegov nasljednik koji je postao veći, impresivniji i opremljen najsavremenijom tehnologijom.

Autor: BIHAMK

Pickup modeli postaju sve popularniji  i na tržištima evropskog kontinenta zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji karakteristika. Svestranost u komercijalnim zadacima, nadopunjena je sposobnošću na offroad vožnji, visokim nivoom bazne sigurnosti, snažnim pogonskim agregatima i velikim brojem sistema za asistenciju vozaču. Dodamo li napredni infotainment sistem, markantan dizajn i luksuzni interijer, novi Amarok postaje dominantna pojava na cesti u svakom pogledu.

Novi Amarok se na tržištu Bosne I Hercegovine nudi u karoserijskoj izvedbi dvostruke kabine sa 5 sjedišta. Dužina od 5,35 m, povećani osovinski razmak i skraćeni prednji i zadnji prevjes rezultiraju markantnim proporcijama i unaprijeđenim offroad sposobnostima.

Kupci imaju izbor od 6 različitih nivoa opreme, počevši od bazne varijante ''Amarok'', konfigurisane za komercijalnu upotrebu, preko komfornijih Life i Life Navi varijanti, zatim elegantne i luksuzne Style verzije, do dvije premium varijante koje čine vrhunac ponude: onroad Aventura i offroad PanAmericana.

Ne postoji mnogo vozila na cesti u kojim se možete osjećati tako sigurno kao u Novom Amaroku. Veličina i robusnost mu pružaju značajnu baznu sigurnost koja je dalje nadograđena sa preko 30 sistema za asistenciju vozaču.U ponudi su tri pogonska sklopa, dizelski 2.0 TDI motori snage 125 kW/170 KS sa manuelnim mjenjačem, 2.0 TDI sa 151 kW/205 KS i 10-stepenim automatskim mjenjačem, te najsnažniji 3.0 TDI V6 sa 177 kW/240 KS uparen takođe sa 10-stepenim automatskim mjenjačem.

Pored svega Volkswagen nije zaboravio ni na unutrašnjost, kojoj su posvetili posebnu pažnju u odabiru najkvalitetnijih materijala i razvoju naprednih tehnologija. Svi modeli su opremljeni digitalnim kokpitima veličine 8“ do 12“ te velikim vertikalno postavljenim infotainment ekranima od 10“ i 12“.

Cijene startaju od 85.302 KM, a garancija na sva privredna vozila, uključujući i Amarok, je 5 godina. Minimalni rok isporuke je šest mjeseci.

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo