Vijesti

Filmski spektakl o F1 s Bradom Pittom imat će premijeru u junu 2025.

Formula 1 i produkcija Apple Original Films službeno su potvrdili datum izlaska novog filma o izmišljenom F1 timu u kojem glumi Brad Pitt. Premijera filma će se održati 25. 6. 2025. godine.

Autor: BIHAMK

Najnoviji i najiščekivaniji film o Formuli 1 u posljednje vrijeme premijerno će biti prikazan sljedećeg ljeta. U novom filmu, koji je producirala Formula 1 u saradnji s produkcijom Apple Original Films, glumit će Brad Pitt. On će igrati ulogu umirovljenog vozača Formule 1 koji se vraća na trkaću stazu kao vozač i mentor mladom talent u izmišljenom 11. timu na gridu pod nazivom APXGP.

Snimanje novog filma odvijalo se na nekoliko pravih trka Formule 1. U filmu će biti prikazano svih 10 stvarnih timova Formule 1, kao i svi aktuelni vozači. Nove sekvence će se snimati tokom ovogodišnjeg izdanja Velike nagrade Britanije, ali i tokom preostalih trka u sezoni.

Međunarodna premijera novog filma održat će se 25. juna 2025. godine, a riječ o ulaganju većem od 300 miliona dolara. Produkcija je počela u julu prošle godine, a slavni Brad Pitt se, nakon temeljite obuke i mentorstva sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona, za potrebe scena vožnje našao u F2 bolidu koji je modifikovan da izgleda kao aktuelni F1 gorostas s pravilima uvedenim 2022. godine.

Bolid APXGP ima crno-zlatnu „livreju“, koja podsjeća na kultni bolid Lotus F1 John Player Special iz 70-ih i 80-ih. Velika AMG oznaka duž poklopca motora sugeriše da će izmišljeni tim biti prikazan kao kupac Mercedesovih motora.

BIHAMK

Povezane novosti

Na bh. tržište stigao novi Renault Symbioz

Na bh. tržište stigao novi Renault Symbioz

Symbioz se pridružuje staroj lozi Renaultovih ''vozila za život''! Atraktivni, svestrani i udobni SUV popunjava prazninu između modela Captur i Austral, a nudi se po startnoj cijeni od 62.900 KM.

Možda bi vas zanimalo