Članak top banner 970x90
Vijesti

Filmski spektakl o F1 s Bradom Pittom imat će premijeru u junu 2025.

Formula 1 i produkcija Apple Original Films službeno su potvrdili datum izlaska novog filma o izmišljenom F1 timu u kojem glumi Brad Pitt. Premijera filma će se održati 25. 6. 2025. godine.

Autor: BIHAMK

Najnoviji i najiščekivaniji film o Formuli 1 u posljednje vrijeme premijerno će biti prikazan sljedećeg ljeta. U novom filmu, koji je producirala Formula 1 u saradnji s produkcijom Apple Original Films, glumit će Brad Pitt. On će igrati ulogu umirovljenog vozača Formule 1 koji se vraća na trkaću stazu kao vozač i mentor mladom talent u izmišljenom 11. timu na gridu pod nazivom APXGP.

Snimanje novog filma odvijalo se na nekoliko pravih trka Formule 1. U filmu će biti prikazano svih 10 stvarnih timova Formule 1, kao i svi aktuelni vozači. Nove sekvence će se snimati tokom ovogodišnjeg izdanja Velike nagrade Britanije, ali i tokom preostalih trka u sezoni.

Međunarodna premijera novog filma održat će se 25. juna 2025. godine, a riječ o ulaganju većem od 300 miliona dolara. Produkcija je počela u julu prošle godine, a slavni Brad Pitt se, nakon temeljite obuke i mentorstva sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona, za potrebe scena vožnje našao u F2 bolidu koji je modifikovan da izgleda kao aktuelni F1 gorostas s pravilima uvedenim 2022. godine.

Bolid APXGP ima crno-zlatnu „livreju“, koja podsjeća na kultni bolid Lotus F1 John Player Special iz 70-ih i 80-ih. Velika AMG oznaka duž poklopca motora sugeriše da će izmišljeni tim biti prikazan kao kupac Mercedesovih motora.

BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo