Članak top banner 970x90
Vijesti

Bonus za kupce Rimac Nevere - Besplatno punjenje prvih 8 godina

Kupci Rimac Nevere, električnog hiperautomobila hrvatske marke, nakon kupovine ovog unikatnog automobila dobivaju velikodušan bonus. Riječ je o besplatnom punjenju na bilo kojoj Ionity punionici u Evropi u periodu od 8 godina.

Autor: BIHAMK

Rimac Nevera je električni hiperautomobil visokih performansi, stvoren da bude najsnažniji i najbrži serijski model na svijetu i koji nužno nije kreiran samo za trkaću stazu. U proljeće ove godine ovaj fantastični model hrvatskog brenda postavio je čak 23 različita svjetska rekorda, koji su upisani u Guinnessovu knjigu rekorda.

Proizvodnja Rimac Nevere ograničena je na samo 150 primjeraka, a svaki košta preko 2 miliona eura. No, Rimac je kupcima ovog modela visokih performansi osigurao poseban bonus. Tačnije, kupci dobivaju besplatno punjenje automobila u periodu od 8 godina. Ovdje treba napomenuti da ćemo samo evropski kupci imati koristi od ovog bonusa.

To je moguće zahvaljujući partnerstvu uspostavljenom između Rimca i Ionityja, jednog od najvećih operatera punionica na Starom kontinentu za punjenje visoke snage (HPC). Štaviše, bonus vrijedi u 24 evropske zemlje u kojima Ionity ima instalirane punionice.

Rimac Neveru napaja litijum-mangan-nikl baterija od 120 kWh. To rezultira autonomijom od 489 kilometara u WLTP režimu. Auto se može napuniti od 0% do 80% za 25 minuta ako se koristi 350 kW Halo punjač, iako arhitektura Nevere može podnijeti punjače do rekordnih 500 kW snage. Ionity-eva panevropska mreža za ultra-brzo punjenje uključuje više od 500 stanica za punjenje strateški postavljenih duž evropskih autoputeva kako bi se omogućilo putovanje na velike udaljenosti širom Starog kontinenta.

BIHAMK

Povezane novosti

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Opel je prije nekoliko sedmica objavio prve slike nove Frontere, sad je red došao da ovaj prostrani i udobni kompaktni SUV za ljubitelje prirode i porodice ima svoju svjetsku premijeru. Očekivana osnovna cijena bi trebala biti oko 24.000 eura.

Možda bi vas zanimalo