Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

U Crnoj Gori održano 36. FIA Evropsko saobraćajno-obrazovno takmičenje

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pod pokroviteljstvom BIHAMK-a učestvovala je na 36. Evropskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju, zajedno sa 20 klubova iz 19 evropskih zemalja. Pročitajte više u nastavku.

Autor: BIHAMK

Takmičenje je održano u Baru (Crna Gora) u periodu od 22. – 25. septembra 2023. godine, a domaćin i organizator je bio Auto moto savez Crne Gore (AMSCG).

Na ovogodišnjem evropskom takmičenju nastupili su predstavnici 20 klubova iz 19 evropskih zemalja i to Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Francuska, Češka Republika, Srbija, Litvanija, Crna Gora, Slovačka, Švicarska, Poljska, Latvija, Rumunija, Turska, Slovenija i Portugal.

Tim čine dva dječaka i dvije djevojčice, učenici petih i šestih razreda osnovne škole, koji predstavljaju svoje zemlje kao i nacionalne autoklubove iz tih zemalja. Takmičenje je održano po tzv. ”rotacijskom” sistemu, a svi takmičari su nastupali na sedam takmičarskih stanica (disciplina).

Reprezentaciju BIHAMK-a su činili:

1. Amna IMŠIĆ, OŠ ''ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA'' BRČKO,

2. Maida ŠEHIĆ, OŠ ''DUBRAVE'' ŽIVINICE,

3. Emil BEGUNIĆ, ''RAPATNICA'' SREBRENIK,

4. Adin TURAK, ''SEONICA'' KONJIC.

Sa reprezentacijom BIHAMK-a putovala su dva trenera Silma Muminović (BIHAMK) i Anel Raščić (BIHAMK), kao i dva nastavnika Zijad Lepara (OŠ ''Seonica'' Konjic) i Fuad Kavazović (OŠ ''Rapatnica'' Srebrenik).

Po završetku takmičenja održana je svečana ceremonija proglašenja najboljih, a naša reprezentacija je u konkurenciji klubova zauzela 13. mjesto. Prioritet BIHAMK-a na ovom takmičenju jeste da djeca razmijene iskustva i da se druže sa učesnicima iz cijele Evrope, poboljšaju svoju vještinu snalaženja u svim saobraćajnim situacijama, te da im ovo takmičenje ostane u lijepom sjećanju.

Ovom prilikom čestitamo našim predstavnicima što su na dostojanstven način predstavili Bosnu i Hercegovinu na ovom velikom takmičenju.

BIHAMK

Povezane novosti

Protekli mjesec u BIHAMK-u: oktobar 2023.

Protekli mjesec u BIHAMK-u: oktobar 2023.

Oktobar je, počinje sezona kiša... Ali ovaj put samo u pjesmi. Ovako topao i suh oktobar se ne pamti. Temperature skoro kao ljetne, pa vjerujem da ste svaki slobodan trenutak koristili za neka kraća putovanja.

Protekli mjesec u BIHAMK-u: septembar 2023.

Protekli mjesec u BIHAMK-u: septembar 2023.

Kalendarski smo zakoračili u godišnje doba sa najljepšim bojama, ali srećom vrijeme i dalje miriše na ljeto. Maglovito jutro zamijeni sunčan dan, pa vjerujem da svaki slobodan trenutak koristite za odlazak na neko kratko putovanje.

Možda bi vas zanimalo