Članak top banner 970x90
Vijesti

Krenula proizvodnja Škode Enyaq Coupe

Škoda je prošle godine proizvela 50.000 modela Enyaq, prvog električnog SUV-a češke marke.

Autor: BIHAMK
Skoda Enyaq Coupe

Ohrabreni trendom prodaje EV segmenta i dobre prihvaćenosti samog Enyaqa, Škoda kreće u proizvodnju njegove ''kupe'' izvedenice Enyaq Coupe.

S koeficijentom otpora od 0,234, Enyaq Coupe iV ima domet do 545 kilometara prema ''velikodušnoj'' WLTP proceduri ispitivanja lakih vozila. Iza tih brojki stoji trenutno jedini dostupan Enyaq Coupe RS iV sa najvećom snagom od 295 KS i 460 Nm momenta koji se raspodjeljuje na obje osovine. Najveća brzina ograničena je na 180 kilometara na sat, što je u skladu za EV SUV kompaktne veličine.

S kapacitetom prtljažnika od 570 litara, SUV model u stilu coupea dodatno se može pohvaliti standardnim panoramskim staklenim krovom koji je navodno tanji od punog krova, što putnicima daje nešto više prostora za glavu. Enyaq Coupe RS iV ima standardnu Crystal Face prednju rešetku koja integriše više od 100 LED dioda koje stvaraju blistavu traku između prednjih svjetala.

Temeljen na arhitekturi električnog vozila MEB, Škodin najnoviji model s nultom emisijom već je ušao u proizvodnju u Mladoj Boleslavi. Češki proizvođač automobila kaže da cilja proizvodnju više od 120 jedinica dnevno.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo