Članak top banner 970x90
Vijesti

Hutte Hut je ekskluzivna vintage kamp prikolica

Prije nego su se počeli praviti kamperi i kamp prikolice od svih vrsta kompozita i drugih egzotičnih materijala, nekad su proizvođači koristili drvo. Neki to još uvijek rade, a ovaj jedinstveni drveni kamper prekrasna je vintage putna prikolica.

Autor: BIHAMK

Sprouting Sprocket naziv je grupe za industrijski dizajn iz Kalifornije. Međutim, jedan odjel ove kompanije je poznat kao Hutte Hut (HH), a oni su zaslužni za ovu prekrasnu vintage putnu prikolicu napravljenu od drveta i malo aluminija. Ne samo da je ova prikolica izgrađena od potpuno obnovljivih materijala, već je nedostatak rudimentarnog dizajna čini još privlačnijom.

Postoji dobar razlog zašto ova prikolica košta koliko i košta, a to je nemalih 64.000 dolara. No, dizajnirana je da izdrži vanjske uticaje kao nijedan drugi drveni kamper. Budući da je prirodno drvo sklono truljenju, gljivicama, pa čak i napadu kukaca, HH je izgrađena od slojevitog drveta koje obično pronalazimo na super jahtama kako bi se stvorilo mobilno stanište sposobno podnijeti sve vremenske (ne)prilike. Drugi materijal koji privlači pažnju je dvoslojno pamučno platno koje je postavljeno preko drvenog okvira i koje takođe spremno prkosi vanjskim uticajima.

Posljednji aspekt kojeg kao vlasnik morate biti svjesni je da HH školjka ne koristi vijke. Kabina je ustvari lijepljena s epoksidom. Ali, ne bilo kakvim ljepilom za drvo, već zelenim epoksidom na biljnoj bazi, ekološki prihvatljivom komponentom.

Kao rezultat unikatnog rada, vanjske drvene ploče učinit će da se vi i vaši prijatelji osjećate kao da gledate prikolicu za kampovanje iz starih dana s unutrašnjom površinom od 4,1 kvadratni metar. Najbolje od svega, u ovaj kamper mogu stati do tri osobe, mada je idealan za dvije.

 

Vanjskih pretinaca i ormarića za odlaganje nema, jer je sve podređeno fluidnom i minimalističkom dizajnu. Tako da sve što trebate ponijeti za svoje avanture, morat će se transportovati unutar prikolice. To može biti i prenosna kuhinja, ali i sva ostala neophodna oprema za kampiranje, koja će se koristiti uglavnom van prikolice.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Premijera: Novi Citroen C3 Aircross

Premijera: Novi Citroen C3 Aircross

Citroen je objavio prve službene slike i šture informacije o novom C3 Aircrossu. No, ono što je poznato, SUV B-segmenta može primiti do sedam putnika, a imat će i čisto električnu verziju.

Možda bi vas zanimalo