Članak top banner 970x90
Vijesti

Bentley prodao više od 15.000 automobila u 2022.

Po prvi put u više od 100 godina istorije kompanije koja je uspostavila skromne početke u Cricklewoodu, Sjeverni London, davne 1919., Bentley je zabilježio godišnju prodaju od preko 15.000 svojih ultraluksuznih automobila.

Autor: BIHAMK

Sveukupno, britanska filijala Volkswagen Grupe, sa sjedištem u Creweu u Engleskoj, prodala je 15.174 svojih luksuznih automobila u 2022., razdoblju krize i privredne nestabilnosti. Prošla godina ujedno je bila treća uzastopna godina rekordne prodaje za Bentley.

Britanska kompanija, povećanje od 4% u odnosu na brojke iz 2021. (14.659 prodanih jedinica), pripisuje nekoliko čimbenika, uključujući uvođenje novih modela, veliku potražnju za modelom Mulliner, širom personalizacijom i novim modelima sa hibridnom tehnologijom koja je sastavni dio strateškog puta kompanije do potpune elektrifikacije do 2030. godine.

Bentleyev sedam godina star SUV Bentayga etablirao se kao najuspješniji luksuzni SUV na svijetu i činio je divljenja vrijednih 42% ukupne prodaje. Continental GT i Continental GT Convertible zauzeli su 30% prodatih modela, a GT Speed, orijentisan na performanse, činio je 31% te kombinacije.

Prodaja modela Grand Tourer s četvero vrata Flying Spur činila je 28% prodaje, a Flying Spur Hybrid činio je trećinu tog postotka. Zanimljivo je da su kupci iz Velike Britanije progutali dvije trećine ovih hibrida.

Sjeverna i Južna Amerika održavaju kontrolu nad većinom prodaje Bentleya. Čini se da se svaki reper, glumac i bilo ko s ''punim'' džepovima vozi neki od Bentley modela.

Azijsko tržište, koje je obično plodno tlo za ovu luksuznu marku, doživjelo je pad od 9 posto. Broj isporuka je pao na 3655 u poređenju sa 4033 iz godine prije.

Čini se da se i 2023. već lagano oblikuje kao još jedna velika godina za Bentley, s obzirom na veća sada veliki broj narudžbi za Bentaygu u varijantama hibrida i produženog međuosovinskog razmaka (EWB). Britansku kompaniju trenutno zastupa 241 trgovac u 65 zemalja svijeta.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo