Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

VIDEO: Državno takmičenje "Najbolji mladi vozač" | 2022

PROGLAŠENI POBJEDNICI NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU „NAJBOLJI MLADI VOZAČ“ U BOSNI I HERCEGOVINI

Autor: BIHAMK

9. septembra u Srednjoj mještovitoj školi "Mladost" u Zenici održano je Prvo finalno državno takmičenje u spretnosti vožnje i poznavanja saobraćajnih pravila „Najbolji mladi vozač''. Takmičenje je organizovao Bosanskohercegovački auto-moto kluba (BIHAMK).  

Takmičenje za najboljeg mladog vozača, pored ukazivanja na značaj sigurnog ophođenja u saobraćaju, ima za cilj podizanje svijesti o oblastima saobraćajnih pravila, prve pomoći, bezbjednosti na cestama i tehničkih aspekata vozila među mladim vozačima.

Na Finalnom takmičenju se takmičilo 16 takmičarki i takmičara širom Bosne i Hercegovine, a prva tri mjesta su osvojili:

1. Amar Hadžimustafić, Tuzla
2. Sara Hodžić, Sarajevo
3. Tarik Adilović, Travnik

Ovim takmičenjem BIHAMK želi unaprijediti i promovisati sigurno ponašanje u vožnji kod mladih ljudi. Pobjednici na takmičenju će imati važnu ulogu ambasadora sigurnosti na cestama koji podstiču navike sigurne vožnje kod mladih vozača u Bosni i Hercegovini.

Dva najbolja takmičara, Amar Hadžimustafić i Sara Hodžić, su se plasirali na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e (Federation Internationale de l'Automobile), koje će se održati 8. oktobra 2022. godine u Madridu (Španija).

Svim takmičarima su uručene prigodne nagrade za učestvovanje od strane Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK-a), između ostalog i BIHAMK članstvo.

Pogledajte kako je to sve izgledalo:

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo