Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

DRŽAVNO TAKMIČENJE "Najbolji mladi vozač" / Pridružite nam se 9.9. u finalu, u Zenici!

Prvo finalno državno takmičenje u spretnosti vožnje i poznavanja saobraćajnih pravila, u organizaciji Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK-a), održat će se 9. septembra. 2022. godine u Zenici u Srednjoj mještovitoj školi Mladost, u 10 sati

Autor: BIHAMK

U maju 2022. godine objavili smo poziv za sve mlade osobe u Bosni i Hercegovini da se prijave na takmičenje, koje se prvi put organizuje u Bosni i Hercegovini, "Najbolji mladi vozač". Takmičenje za najboljeg mladog vozača, pored ukazivanja na značaj sigurnog ophođenja u saobraćaju, ima za cilj i testiranje njihovih vještina u oblastima saobraćajnih pravila, prve pomoći, bezbjednosti na cestama i tehničkih aspekata vozila.

Na takmičenje se prijavilo više od 1500 mladih osoba iz cijele Bosne i Hercegovine koji su imali želju pokazati svoje znanje iz poznavanja saobraćajnih pravila i propisa. Nakon sumiranih rezultata 22 takmičara su zadovoljila kriterije online testa, odnosno imali su najviše četiri (4) negativna boda. Konačnu listu takmičarki i takmičara koji su ostvarili plasman na državno finalno takmičenje možete pogledati ovdje.

Finalno državno takmičenje u spretnosti vožnje i poznavanja saobraćajnih pravila, u organizaciji Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK-a), održat će se 9. septembra. 2022. godine (petak) u Zenici u Srednjoj mještovitoj školi Mladost, sa početkom u 10.00 sati. Takmičenje je otvorenog tipa i pozivamo vas da nam se pridružite.

Dvoje najboljih će se plasirati na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati 8. i 9. oktobra 2022. godine u Madridu (Španija).

BIHAMK

Povezane novosti

Proizvedeno dva miliona Hyundai Tucsona u Češkoj

Proizvedeno dva miliona Hyundai Tucsona u Češkoj

U ponedjeljak je s proizvodne trake sišao dvomilioniti Tucson u češkoj fabrici u Nošovicama. Ovaj posebni primjerak obojen je u Sailing Blue Pearl boju i pogonjen s 1.6 T-GDi HEV motorom, već sada stiže do svog budućeg vlasnika u Velikoj Britaniji.

Održana proslava 120. godišnjice FIA-e u Samarkandu

Održana proslava 120. godišnjice FIA-e u Samarkandu

Delegacija BIHAMK-a aktivno je učestvovala u radu ovog značajnog, međunarodnog događaja koji je okupio rekordan broj od oko 500 učesnika: predstavnika organizatora i delegata iz auto-touring klubova i saveza iz čak 147 zemalja iz cijelog svijeta.

Možda bi vas zanimalo