Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

Novi broj BIHAMK Informativnog centra - 1325 

Ova izmjena se uvodi kako bi se komunikacija sa članovima i građanima poboljšala, prije svega jer u situacijama traženja pomoći na cesti putem broja 1282 više neće biti potrebe za odabirom usluge.

Autor: BIHAMK

Od sada, umjesto dosadašnjeg telefonskog broja za upite o stanju na cestama – 1282 /opcija 3/, uvodi se NOVI, izmijenjeni pozivni broj Informativnog centra BIHAMK-a: 1325 za informacije o stanju na cestama. Broj 1282 i dalje ostaje aktivan, za usluge pomoći na cesti. 

Ova izmjena se uvodi kako bi se komunikacija sa članovima i građanima poboljšala, prije svega jer u situacijama traženja pomoći na cesti putem broja 1282 više neće biti potrebe za odabirom usluge, nego će se prvi slobodan operater pomoći na cesti javiti odmah. 

Informativni centar BIHAMK-a je u prošloj godini odgovorio na 26.499 telefonskih upita o stanju na cestama, aktulenim uslovima putovanja i posebnim mjerama na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine i zemalja u regionu, te turističkim informacijama.  U cilju rasterećenja dobro poznatog broja 1282 za pomoć na cesti, ali i zbog stalne potrebe vozača da što prije dođu do informacija o stanju na cestama ili graničnim prijelazima, od 10. maja aktiviramo broj 1325.

Informativni centar BIHAMK-a poznat je kao jedini relevantni izvor o stanju na cestama u Bosni i Hercegovini. Poznata lica izvjestitelja, Bisere Hašimbegović, Ksenije Selimović i Amre Musagić svakodnevno informišu vozače o prohodnosti naših cesta.  

Informacije se prikupljaju se u saradnji s kantonalnim MUP-ovima, federalnim i kantonalnim ministarstvima za promet i komunikacije, JP Ceste FBiH i JP Ceste FBiH te graničnom policijom. Potom se ažuriraju na našoj web stranici u četiri redovna termina (06:30h, 10:30h, 13:30h i 16:30h), a vanredne informacije se ažuriraju odmah.  

U informativnom centru prati se stanje u saobraćaju putem 78 kamera postavljenih na najznačajnijim lokacijama u Bosni i Hercegovini. Te informacije dostupne su i na web stranici BIHAMK kamere.  

Pozivom broj 1325 možete dobiti sljedeće informacije: 

  • stanje na cestama u Bosni i Hercegovini; 
  • stanje na graničnim prijelazima; 
  • zabrane kretanja za pojedine kategorije vozila;
  • udaljenost između pojedinih odredišta;
  • cijena putarina i goriva u BiH i evropskim zemljama;
  • raspored najavljenih radarskih kontrola i
  • informacije o zakonskim propisima i saobraćajnim pravilima. 

Napominjemo da je broj 1282 i dalje aktivan, ali samo za usluge pomoći na cesti.

BIHAMK

Povezane novosti

Citroen predstavlja novu generaciju modela C3 Aircross

Citroen predstavlja novu generaciju modela C3 Aircross

Francuzi su odlučili radikalno promijeniti pristup na tržištu kompaktnih SUV vozila i potpuno redizajnirati svoj model C3 Aircross. Evropska verzija ovog modela dijeli novu konstrukcijsku osnovu Smart Car s nedavno lansiranim modelom C3.

Proizvedeno dva miliona Hyundai Tucsona u Češkoj

Proizvedeno dva miliona Hyundai Tucsona u Češkoj

U ponedjeljak je s proizvodne trake sišao dvomilioniti Tucson u češkoj fabrici u Nošovicama. Ovaj posebni primjerak obojen je u Sailing Blue Pearl boju i pogonjen s 1.6 T-GDi HEV motorom, već sada stiže do svog budućeg vlasnika u Velikoj Britaniji.

Možda bi vas zanimalo