Članak top banner 970x90
Vijesti

Zanimljiva ideja - BMW X7 Pickup

Da li bi zamišljeni BMW X7 Pickup mogao uspjeti tamo gdje je Mercedes X-Klase zakazao?

Autor: BIHAMK

Najveći BMW SUV - X7 dobio je standardno osvježenje sredinom životnog ciklusa, ali s kontroverznijim licem koje ima dizajn podijeljenih svjetala uz veću rešetku. Sličan stil je primijenjen nedavno i na novoj generaciji Serije 7 i od starta je izazvao podijeljena mišljenja. Međutim, to je s druge strane dalo motiva svjetskim umjetnicima da se ''bace'' na razradu drugih bavarskih derivata ukljućujući i ideju kako bi mogao izgledati X7 Pickup model.

Jedan od rendera Pickup-a na bazi X7 potpisuje Theottle, koji je na bazi Toyote Tacome, ultra popularne u Americi, digitalno je priredio i prilagodio ovaj render. Kako je Mercedes u saradnji sa Renault-Nissan Alijansom iskoristio Navaru kao podlogu za svoj serijski, i na kraju neuspjeli model, X Klasu, tako je i ovaj X7 Pickup render zamišljen na bazi Toyote Tahoe, što možda i nije ideja za odbaciti, s obzirom na dugogodišnju saradnju između BMW-a i Toyote.

Po poznatoj politici bavarskog proizvođača, ovaj model neće sigurno u dogledno vrijeme biti uopšte razmatran kao ideja, a kamoli serijski model koji putuje preko Velike bare, te će sve ostati samo kao zamisao u digitalnom obliku. No, sudeći po popularnosti BMW-a na američkom tržištu, možda bi BMW X7 Pickup prošao uspješnije i izdržao duže od 2,5 godine koliko je aktivna bila Mercedesova X Klasa.

Tagovi
BMW
BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo