Članak top banner 970x90
Vijesti

Zanimljiva ideja - BMW X7 Pickup

Da li bi zamišljeni BMW X7 Pickup mogao uspjeti tamo gdje je Mercedes X-Klase zakazao?

Autor: BIHAMK

Najveći BMW SUV - X7 dobio je standardno osvježenje sredinom životnog ciklusa, ali s kontroverznijim licem koje ima dizajn podijeljenih svjetala uz veću rešetku. Sličan stil je primijenjen nedavno i na novoj generaciji Serije 7 i od starta je izazvao podijeljena mišljenja. Međutim, to je s druge strane dalo motiva svjetskim umjetnicima da se ''bace'' na razradu drugih bavarskih derivata ukljućujući i ideju kako bi mogao izgledati X7 Pickup model.

Jedan od rendera Pickup-a na bazi X7 potpisuje Theottle, koji je na bazi Toyote Tacome, ultra popularne u Americi, digitalno je priredio i prilagodio ovaj render. Kako je Mercedes u saradnji sa Renault-Nissan Alijansom iskoristio Navaru kao podlogu za svoj serijski, i na kraju neuspjeli model, X Klasu, tako je i ovaj X7 Pickup render zamišljen na bazi Toyote Tahoe, što možda i nije ideja za odbaciti, s obzirom na dugogodišnju saradnju između BMW-a i Toyote.

Po poznatoj politici bavarskog proizvođača, ovaj model neće sigurno u dogledno vrijeme biti uopšte razmatran kao ideja, a kamoli serijski model koji putuje preko Velike bare, te će sve ostati samo kao zamisao u digitalnom obliku. No, sudeći po popularnosti BMW-a na američkom tržištu, možda bi BMW X7 Pickup prošao uspješnije i izdržao duže od 2,5 godine koliko je aktivna bila Mercedesova X Klasa.

Tagovi
BMW
BIHAMK

Povezane novosti

Opel Zafira slavi 25. rođendan

Opel Zafira slavi 25. rođendan

Njemački proizvođač automobila obilježava 25 godina od debija prve generacije Zafire. Ovaj model je s razlogom više puta osvajao prestižnu nagradu "Zlatni volan".

Možda bi vas zanimalo