Članak top banner 970x90
Vijesti

Smatrate li da treba zakonski regulisati korištenje električnih romobila u BiH?

S ciljem unapređenja sigurnosti saobraćaja, organizirali smo okrugli sto na temu "Sigurnost vozača električnih romobila i zakonska regulativa", koji je održan u Sarajevu.

Autor: BIHAMK
Izvor: FENA

S ciljem unapređenja sigurnosti saobraćaja, organizirali smo okrugli sto na temu “Sigurnost vozača električnih romobila i zakonska regulativa”, koji je održan 18. oktobra u Sarajevu. Učesnici su bili predstavnici institucija u Bosni i Hercegovini, koje imaju interes u regulisanju korištenja električnih romobila, predstavnica ANWB, Kraljevskog nizozemskog touring kluba, Feike Van Schaik, predstavnik udruženja Giro di Sarajevo, Damir Margeta, Osman Lindov sa Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, te predstavnici kompanija koje se bave iznajmljivanjem romobila - Dino Hajric (BeeBee) i Muhamed Mulahmetovic (BinBin).

Koordinatorica za trening i edukaciju iz BIHAMK-a Silma Muminović: "Sve je veći broj električnih romobila na bh. cestama, s obzirom na to da su isti bez ikakvih prepreka pri kupovini i vožnji dostupni široj masi ljudi. Iz tog razloga svjedoci smo i saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači električnih romobila sa drugim učesnicima u saobraćaju. Bez saobraćajnih pravila i propisa ova prevozna sredstva trenutno predstavljaju opasnost za sve učesnike u saobraćaju i zbog toga moramo pridati veću pažnju i značaj rješavanju ovog problema. Cilj okruglog stola je da se pozovu svi donosioci odluka, kao i svi kojih se tiče ova tema, da na jednom mjestu iznesu stanje o sigurnosti učesnika u saobraćaju, te da se otvori rasprava o rješavanju ovog problema i na kraju donesu konkretni zajednički prijedlozi."

Smatrate li da treba zakonski regulisati korištenje električnih romobila u BiH? Poslušajte šta o tome misle Dino Hajrić, Muhamed Mulahmetović, Damir Margeta i Feike Van Schaik:

View this post on Instagram

A post shared by BIHAMK (@bihamk)

BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo