Članak top banner 970x90
Vijesti

Nema kraja iznenađenjima – Tesla prenosni WC za mačke

Teslu svi prvenstveno vežemo uz električne automobile, odnosno dodatke poput solarnih crijepova koji bi trebali olakšati korištenje električnih automobila. Međutim, imaju i neke iznenađujuće dodatke!

Autor: BIHAMK

Posljednjih godina u ponudi američke kompanije pojavilo se niz drugih predmeta iz takozvane serije dodatne opreme, odnosno manjih brendiranih asesoara, ali koji nisu bili usko vezani uz elektromobilnost. Možemo vas podsjetiti, naprimjer na Teslaquillu, odnosno ograničenu seriju alkoholnog pića inspirisanu prvoaprilskom šalom Elona Muska. Takođe, u ponudi Tesle nalazila se i daska za surfanje, Cyberquad na četiri točka inspirisan modelom Cybertruck, Tesla dječji autić, ili ženske kratke hlače s natpisom S3XY, što je samo jedna u nizu duhovitih referenci na ponudu dodataka ovog popularnog brenda.

Međutim, jedan kineski e-shop napredovao je na novi nivo u svojoj ponudi bizarnosti, očito prilagođavajući se tamošnjim potrebama tržišta. Tamo ljubitelji američkog brenda mogu kupiti WC, odnosno prenosnu WC kutiju za mačke, ili druge manje ljubimce s Teslinim logom, oblikovanu u uglastom stilu prema obliku karoserije novog električnog pick-up modela Tesla Cybertruck.

Kutija s pijeskom napravljena je u potpunosti od običnog kartona, s petoslojnom bazom koja sprječava prodiranje vlage, a otporna je na grebanje. Mala kutija ima dimenzije 56x41x25 cm, a stranice se sastoje od tri sloja. WC ima kapacitet od 15 kilograma, tako da istovremeno može stati dovoljno pijeska za mačke da upije neugodne mirise. WC košta manje od 13 eura, namijenjen je za kinesko tržište i zahtijeva malo vještine pri sastavljanju.

BIHAMK

Povezane novosti

Tesla proizvela više od tri miliona vozila

Tesla proizvela više od tri miliona vozila

Elon Musk je na Twitteru čestitao zaposlenima Gigatvornice u Šangaju na proizvodnji svog milionitog automobila. S ovom brojkom ukupan broj proizvedenih Tesla vozila prešao je granicu od tri miliona jedinica.

Možda bi vas zanimalo