Članak top banner 970x90
Vijesti

BMW: 50 godina proizvodnje u tvornici Dingolfing

BMW-ova tvornica u Dingolfingu slavi 50 godina rada. U ovoj bavarskoj tvornici trenutno se proizvode modeli poput serije 5, serije 7 i iX. No, od iduće godine BMW želi da 40 % ukupne proizvodnje tvornice budu električni automobili.

Autor: BIHAMK

Ove godine BMW-ova istorijski važna tvornica u Dingolfingu slavi 50 godina rada. Od 1973. do danas u ovoj je tvornici proizvedeno čak 12 miliona automobila bavarskog proizvođača. Prvo vozilo koje je proizvedeno u ovoj tvornici, smještenoj na jugu Bavarske pokrajine, bio je BMW 520 iz prve generacije serije 5, obojen u iberijsku crvenu boju.

Tokom vremena tvornica Dingolfing bila je odgovorna za proizvodnju nekoliko poznatih modela njemačke marke kao što su: serija 6, serija 7, serija 8, iX i određeni BMW M modeli. Ista je tvornica proizvela i neke ograničene serije modela. Na popisu se nalazi 99 primjeraka BMW-a serije 8 koje je nacrtao umjetnik Jeff Koons, 50 primjeraka BMW-a 3.0 CSL, ali i BMW i7 Protection - blindirana verzija luksuzne limuzine itd.

U posljednje dvije godine tvornica u Dingolfingu također je proizvela nekoliko važnih električnih modela: i5, i7 i iX. Sljedeće godine BMW će takođe dati zeleno svjetlo za proizvodnju i5 Touringa u ovoj tvornici. Njemački proizvođač premium automobila želi da 40 posto ukupne proizvodnje tvornice budu električni automobili već od iduće godine.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo