Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

Na takmičenju BEST YOUNG DRIVER 2022. Amar Hadžimustafić osvojio 6. mjesto

Internacionalno takmičenje ''Najbolji mladi vozač'' održalo se u 8. oktobra 2022. godine u Madridu (Španija), a pod pokroviteljstvom Međunarodne automobilističke organizacije FIA Region I.

Autor: BIHAMK

Domaćin takmičenja je bio španski autoklub RACE, a pored njih učešće na takmičenju su zauzeli i klub iz Nizozemske (ANWB), Slovenije (AMZS), Velike Britanije (IAM Road Smart), Mađarske ( MAK), Austrije (ÖAMTC), Poljske (PZM) i Bugarske (UAB).

Amar Hadžimustafić (Tuzla) i Sara Hodžić (Sarajevo), najbolji mladi vozači Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, predstavljali su BIHAMK na ovom prestižnom takmičenju. Vođa tima ispred BIHAMK-a bila je Silma Muminović.

Amar Hadžimustafić, Silma Muminović i Sara Hodžić

Za titulu najboljeg mladog vozača Evrope učestvovalo je 17 takmičara, od kojih je bilo pet djevojaka. Svi takmičari su morali proći šest vježbi na pripremljenom poligonu i to vožnju vozilom unazad, slalom vozilom na mokroj podlozi, off road vožnja, parking, slalom vozila sa loptom i lagani drift.

Predstavnici BIHAMK-a su ostvarili odlične rezultate te je Amar Hadžimustafić 6. najbolji mladi vozač u Evropi, te smo na ovaj način pokazali da mladi vozači u Bosni i Hercegovini voze odgovorno, sigurno i spretno.

Najzanimljivija vježba Sari i Amaru je bila off road, dok vožnju vozilom unazad smatraju najtežom vježbom na poligonu. Uvjereni smo da će Sara i Amar kao prvi pobjednici i predstavnici mladih vozača biti odlični ambasadori dobre i sigurne vožnje za sve druge mlade vozače u Bosni i Hercegovini.  

Drago nam je da je BIHAMK po prvi put bio dio ovog prestižnog takmičenja, a organizatorima upućujemo čestitke na uspješnoj organizaciji.

Pogledajte video:

BIHAMK

Povezane novosti

Protekli mjesec u BIHAMK-u: februar 2023.

Protekli mjesec u BIHAMK-u: februar 2023.

Zbog intenzivnih snježnih padavina tokom mjeseca februara, najviše poteškoća imali su vozači koji nisu posjedovali zimsku opremu. Pročitajte kako su ovim problemima odgovorile ekipe BIHAMK-a.

Možda bi vas zanimalo