Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

''Kviz znanja za učenike srednjih škola iz oblasti saobraćajne sigurnosti''

Dana 20. decembra 2022. godine u organizaciji Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba realizovan je ''Kviz znanja za učenike srednjih škola iz oblasti saobraćajne sigurnosti'' koji je podržan od strane Općine Velika Kladuša i JP Ceste Federacije BiH.

Autor: BIHAMK

Bosanskohercegovački auto-moto klub svake godine organizuje cijeli niz saobraćajno-preventivnih aktivnosti, sa ciljem poboljšanja stepena sigurnosti saobraćaja, smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i posljedica koje se ogledaju u svakodnevnom stradanju ljudi, a posebno djece i mladih.

Projektom su obuhvaćeni svi učenici završnih razreda srednjih škola na području Velike Kladuše i to u učenici Prve Srednje škole, Druge Srednje škole i Gimnazije. Osnovna aktivnost u realizaciji navedenog projekta ogleda se u organizovanju kviza o poznavanju sigurnosti u saobraćaju kojem su pristupili svi prijavljeni učenici. Prvi eliminacioni test odradili su svi prijavljeni učenici na osnovu kojeg smo dobili 12 najboljih takmičara i takmičarki. Kviz se nakon toga nastavio online putem tableta gdje je bila bitna brzina i tačnost odgovora.

 

Nakon dva kruga kviza dobili smo troje najboljih takmičara koji su osvojili vrijedne nagrade:

  • prvo mjesto i nagradu (besplatno polaganje vozačkog ispita) osvojio je Erik Šarić,
  • druga nagrada (tablet) pripala je Almaidi Latić,
  • dok je treću nagradu (pametni sat) osvojila Lamija Melkić.

Troje prvoplasiranih su inače učenici četvrtog razreda Tehničar drumskog saobraćaja.

Pored kviza svi učenici su odslušali edukativno predavanje o sigurnom ponašanju u saobraćaju kroz koje su imali priliku da se upoznaju sa rizicima i opasnostima sa kojima se mogu susresti u saobraćaju, kao i važnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju. Također svim učesnicima su podijeljene majice, privjesci i informativno-edukativni materijal, te je urađena i vježba sa Naočalama za simulaciju uticaja alkohola i narkotika na čovjeka.

Svim učesnicima i profesorima su podijeljene zahvalnice, te upućujemo iskrene čestitke. 

BIHAMK

Povezane novosti

Novi broj BIHAMK Informativnog centra - 1325 

Novi broj BIHAMK Informativnog centra - 1325 

Ova izmjena se uvodi kako bi se komunikacija sa članovima i građanima poboljšala, prije svega jer u situacijama traženja pomoći na cesti putem broja 1282 više neće biti potrebe za odabirom usluge.

Možda bi vas zanimalo